БСП да участваме в междупартийния дебат

  • 14 май 2011 12:52

  • 599
  • 0
БСП да участваме в междупартийния дебат
©

В предизборната кампания и борбата за власт има един нов момент. Вчера президентът на Република България формулира дилемата на България и призова за политически дебат на партиите.

Предлагам - ние да изразим готовност за участие в този междупартиен дебат. Това каза Георги Божинов преди представянето на управленския проект за „Култура и духовност”.

Божинов посочи, че вчера президентът Георги Първанов е очертал следната дилема - България или ще има за президент фигурант, или ще има за президент способния човек, който може да отговори на потребностите и изискванията за този пост.

„Това, което говоря, снощи можеше да бъде видяно на длан по БНТ”, посочи Божинов и визира участието на министър Росен Плевнелиев, който е един рейтингов фигурант, с прекрасна усмивка и прическа. „Това е една политическа нула – този рейтингов български политик”, каза Божинов .

Според него кухи фигуранти заемат и изместват съдържателния дебат затова нито икономиката, нито управлението, нито финансите са на ниво.Нашите кандидати са хората, които заслужават да бъдат подкрепени, посочи Божинов във връзка с необходимостта от дебат.
„Не се страхуваме от министъра на културата, а от културата на министъра на културата”, каза още Георги Божинов.

Стана ясно още, че Красимир Премянов напуска Националния съвет на БСП, тъй като е бил избран за председател на Съюза на Тракийските дружества. Преди това делегатите в пленума гласуваха дневния ред, който предвижда приемане на два управленски проекта в областта на културата и образованието, приемане на коалиционна формула за участие в изборите.

Последвайте канала на

599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини