Социолози: сигурен балотаж на местните избори

  • 13 юли 2011 17:14

  • 1695
  • 0
Социолози: сигурен балотаж на местните избори
© Булфото

Тя представи резултатите от проучване, направено сред пловдивчани.

Според данните кметът на Пловдив Славчо Атанасов продължава да бъде лидер за местния вот. Той има одобрението на близо 30% от анкетираните. Сигурен участник на втори тур ще е Иван Тотев, сочи проучването.

ГЕРБ остава първа политическа сила, но по данните от анкетата има спад на доверието от 33 на 28% . Доверието към БСП е скочило с 18,5 на сто от избирателите, а кандидатурата на Георги Търновалийски увеличава шансовете му да привлече още гласове и извън на партията, показват още данните от проучването. 65% от анкетираните са заявили готовност да гласуват.

При кандидатите за общински съветници ГЕРБ ще получи 28.7 на сто от гласовете в Пловдив, БСП - 18.5, а трета политическа сила ще е ВМРО-НИЕ - 5.6 на сто от пловдивчаните ще подкрепят тяхната листа за съветници. 4.3 на сто от гласоподавателите ще гласуват за Синята коалиция според същата агенция. Ако СДС и ДСБ се явят отделно, ще вземат повече гласове, отколкото в коалиция, каза социоложката Валентина Тодорова. „Атака" ще вземе 2.9 на сто от гласовете, а „Съюз за Пловдив" - 4.5 процента от гласовете на пловдивчани.

90% от анкетираните трудно разпознават народните представители от Пловдив. Най-популярен е Стефан Данаилов, следван от Захари Георгиев и Менда Стоянова, а най- критикуван - Павел Шопов, смятат участниците в проучването.

Последвайте канала на

1695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини