Корнелия Нинова: Референдумът е лична загуба на Борисов

  • 29 януари 2013 11:31

  • 905
  • 6
Корнелия Нинова: Референдумът е лична загуба на Борисов
©

Референдумът за АЕЦ Белене е победа на гражданите. БСП беше инструмент на гражданското общество и двигател на гражданската енергия. Референдумът се превърна в загуба на правителството и лично на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Такова заяви народният представител от Коалиция за България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, цитирана от Дарик. Според нея министър-председателят не може да преживее това поражение и си прави кризисен ПР, част от който е посещението му във ВМЗ-Сопот. "Борисов направи гаф, който показва пълна некомпетентност и поставя под съмнение действията на правителството за спасяването на завода", допълни Нинова. "С изненада разбрах вчера от министър-председателя, че ВМЗ-Сопот произвежда гранатомети и автомати. Ден преди това директорът на Агенцията за приватизация ни убеждаваше в Парламента, че няма голям външен стратегически инвеститор за покупката на завода, защото „чужденците не познавали вътрешния пазар на оръжия в България”. Като събереш двете изказвания разбираш, че ВМЗ- Сопот произвежда гранатомети, които се харчат като топъл хляб у нас", коментира Нинова.

"Вазовските заводи никога не са произвеждали такива продукция и никога не са продавали стоките си в България. Ако за един юрист донякъде е разбираемо, че не прави разлика между гранатомети и боеприпаси, то за един бивш главен секретар на МВР това е недопустимо. И може би нямаше да има никакво значение какво говорят тези двама мъже, ако съдбата на предприятието днес не беше в техни ръце. Те ще водят преговори с купувачи, ще търсят инвеститор и ще разработват пазари за предприятие, в което не знаят какво се произвежда и къде се продава. После да не се чудим защо нещата не вървят. Представете си в ръцете на какви невежи е съдбата на военно-промишления комплекс в България – стратегически отрасъл с експортни възможности, в който професионализмът понякога е въпрос на живот и смърт", изтъкна Нинова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
905 6

Коментари 6

Добави коментар
yu

2013.01.29 | 16:01

6
Абе комунстите да ходят при кунева и да и играят под балкона по цял ден защото ако ви врътне и не направи картел с вас ще го д....е пак .

2013.01.29 | 15:51

5
То и името ти е КУРВЕНСКО
Егати малоумните комунисти! Референдума за атомнан

2013.01.29 | 15:17

4
Егати малоумните комунисти! Референдума за атомнанта енергетика ли беше или за преброяване на дивите зайци, които ще гласуват за бесепе! Ако е така е редно бесепе да плати разноските за референдума!
anonimen

2013.01.29 | 15:17

3
kurneliooo,pak si pripisvate niakvi zaslugi,dolna izmet,nenaiala se,napravo ste mnogo nagli,ma mnogo
серГЕЙ сопола

2013.01.29 | 15:17

2
какво да направим,просто сме адски жалки и се радваме на такива неща,няма как ... взехме доста парички от руснаците,а няма Белене .... а и не искаме да ги връщаме тези парички.. все ще намерим начин да построиме таз АЕЦ.все пак за нас си мислим.
Пак Сергей , но Байрактаров

2013.01.29 | 15:17

1
Тъпия комунист - вари го ,печи го -нищо нормално няма да излезе от него и пак ще си е тъп!Ако искаше Белене народа щеше да гласува ЗА , но той просто не го направи щото въобще не го е еня - ама това тъпия комунист как да го разбере???????? Референдума е невалиден ,защото не гласуваха 4,5 мил. ,както е по закон и това го отразиха всички световни медии! Само в-к Дума и ненормалниците от Позитано крещят ,че било победа - като е победа ,що Станишев ще раздава наказания на специална среща с актива! Абе вий въобще нормални ли сте червените бе - направихте тъпия референдум за да си преброите електората и за наша радост се аказа ,че сте намалели със 100000 души от последните избори! Айде честито - за това трябва наистина да почерпите ха ха ха!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини