Михаил Константинов: Фантомите ще изиграят лоша шега на референдума

  • 25 януари 2013 20:35

  • 1191
  • 0
Михаил Константинов: Фантомите ще изиграят лоша шега на референдума
©

22 години се борим с фантомите в избирателните списъци, като прасе с тиква, но въпреки това те са около 1 млн. Това заяви пред проф. Михаил Константинов, шеф на "Информационно обслужване" и дългогодишен член на ЦИК.

Освен тях има 1000 души над 100 години в избирателните списъци и доста хора над 120 г., каза той и бе категоричен, че има т.нар. "мъртви души".

Константинов поясни, че "фантом" или "мъртвата душа" е име, срещу което на територията на избирателната секция не стои човек. Дали избирателят е в Нова Зеландия, в Чикаго или е починал, ние не знаем, заяви Константинов. Има закон, който не се изпълнява. Според него, ако два месеца ви няма от България, трябва да ви заличат от списъка.

Фантомите ще изиграят изключително лоша шега на референдума. В списъците има 7 милиона души, колкото са българите на територията на страната. Така излиза, че няма нито едно пеленаче, нито един ученик. Изискваната активност, както е по закон, означава 1 400 000 души. В действителност обаче у нас има 6 милиона избиратели. Така че активността трябва да е 1 200 000 души. Излиза, че референдумът ще е натоварен с 200 000 фантома, уточни шефът на "Информационно обслужване".

Според него, решението на казуса е активна регистрация.

Последвайте канала на

1191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини