Чуколов: Цигани тормозят българи

  • 25 януари 2013 12:07

  • 2124
  • 5
Чуколов: Цигани тормозят българи
©

В столичния квартал "Враждебна" не от вчера има напрежение. От години живеещите там цигани тормозят жителите на квартала. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от Атака Десислав Чуколов.

Той цитира публикации в пресата, в които се описват издевателства над българи и попита министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа какви мерки са предприети, за да се спрат те.

От началото на 2013 година до момента няма постъпили оплаквания от жителите на квартала. От сигналите за престъпления от миналата година са разрешени 37%, заяви министър Цветанов.

Чуколов попита още какво е направил министърът на вътрешните работи по отношение на писмо от учител в Ямбол, който описва нечовешките условия, при които работи в Основно училище "Д-р Петър Берон" в циганския квартал в града. Цветанов обясни, че е създадена организация за взаимодействие между институциите и учителите не би трябвало да се страхуват вече.

Училището в Ямбол ежеседмично се посещава от полицейски патрули. Сградата на училището се охранява от частна охранителна фирма, до момента няма сигнал за проблеми и инциденти в училището. Извършва се проверка, която не е завършила. При проверката е установено, че при провеждане на час, децата са проверявали домашната си работа и едно от децата не е имало, то е напуснало стаята и след това е дошъл бащата на детето. В писмените си показания възпитателката е казала, че не е имало проблем с бащата и че той си е тръгнал от училището във видимо спокойно състояние, посочи Цветанов.

Според Чуколов вицепремиерът си затваря очите пред проблемите на гражданите. Той посочи, че в района се е налагало да се вика полиция, че агресията сред децата расте и затварянето на очите по никакъв начин няма да помогне да се реши ситуацията.

Погрешни са твърденията ви, че полицията не реагира и не взема мерки. Трябва да търсим институционалното взаимодействие. Проверката, която е извършена от компетентните органи, показва достатъчно. Какво предлагате, да отидем и да задържим този, който е отговорен за побоя над учителката? Проверката е комплексна и мерките са взети, каза Цветанов.

Последвайте канала на

2124 5

Коментари 5

Добави коментар
Ами

2013.02.19 | 01:51

5
Ами българите не тормозят ли цигани и други малцинства,създавате напрежение, нямали друго какво да коментирате тъпи националисти,атака в батака,мърши долни!
A

2013.02.19 | 01:49

2
Ти пък каде видя българи да тормозят цигани това и да го видя няма да повярвам ! Обиждаш Националистите ами имаме си държава националисти сме! Ами вие какво търсите тука ! Вървете на маината си и бъдете като нас националисти нямате място в България !
Стани

2013.02.19 | 01:51

4
Добро утро :X
Тити

2013.02.19 | 01:51

3
Възмутена и уплашена останах от циганската наглост на плевенската автогара,където ми се наложи престой от 3 часа. В чакалнята и кафето седяха предимно роми. Багаж нямаха. За никъде не пътуваха. През 5-10 мин. ти навират в лицето разни стоки,като игли,ножове,цигари и др. Оглеждат ти багажа и се държат нахално и властно. Ако видят сама млада жена,тръгват след нея,препречват и пътя и и правят неприлични предложения. В автогарата гардероб няма,а тоалетната не работи. На пътниците им се налага с багажа да търсят в близост такава,но там отново ги чакат мургавите ни съграждани. През цялото това време не видях,нито охрана,нито ролиция.

2013.01.25 | 17:01

1
bob bob po vremeto na koq dinastiq go chu za kitaiskata stena po vremeto na koq si jivql az sigurno sum bil maluk i za tova ne chul puk i ne poznavah hora ot imperatorskiqt dvor

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини