Борисов: Доволен съм от отношението на Еврокомисията към нас

  • 12 юли 2011 13:23

  • 1288
  • 6
Борисов: Доволен съм от отношението на Еврокомисията към нас
© Булфото

Борисов каза това след среща с еврокомисаря по търговията Карел де Гухт в Министерски съвет.


Имахме възможност близо час и половина да говорим по всички теми, да знам позицията, която има ЕК, те нашата и заедно можем да постигнем много повече и по-добри пробиви, изгодни за всички, отколкото поотделно различните държави в ЕС, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.


По думите му - не са лесни процесите в Северна Африка и Близкия изток, надали ще се решат и толкова бързо, колкото ни се иска. Затова заедно с ООН искаме да направим банка за хранителни продукти, за да може да има готовност да помогнем с такива продукти.


Ние имаме готовност да бъдем естествен мост, защото ние сме и първата страна, най-близки до този свят, каза премиерът.
България се явява естествен мост, вчера и от турска страна заявиха желание в най-скоро време да направим съвместно заседание заедно с кабинета на Турция, знаете, че ни предстои с Гърция, каза той.


Премиерът съобщи, че от израелска страна са поискали над 1000 строителни работници, които да работят там.


Постигнахме и споразумение с хората, които представляват в момента политиката в Бенгази, завчера се видях в Хърватска с египетския външен министър. Знаете, за прекрасните отношения с Палестина, за отношенията, които имаме с другите арабски държави, продължаваме в този дух, каза още Борисов.


Еврокомисарят по търговията Карел де Гухт препоръча България да се ориентира в износа си и към други държави освен към страните от ЕС.


Трябва да има баланс между износа към ЕС и други държави, хубаво е да се развиват отношенията и с други пазари извън ЕС – освен Китай, Бразилия, Индия, Русия и други държави са много важни от гледна точка на търговията.


Вашите продукти трябва да бъдат добри, това е единствената характеристика, която трябва да притежават. Има пазар за абсолютно всичко. Трябва да бъдат, разбира се, новаторски, модерни, трябва да спазвате съвсем подробно всички критерии за качество, каза Карел де Гухт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1288 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ББфен

2011.10.19 | 19:15

6
АБЕ КОГА НЯКОЙ ЩЕ МУ КАЖЕ НА БОЦКО ИСТИНАТА - ЧЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ ЛЮБЕЗНИЧАТ С НЕГО, А ЗАД ГЪРБА МУ СЕ ПОДИГРАВАТ...

2011.07.13 | 11:54

5
OR"=' OR '1'='1'");

2011.07.13 | 11:52

4
...България не е родина, а прокълната територия или позорна участ, която не можеш да промениш – от която можеш само да избягаш...
crusader

2011.07.13 | 03:01

3
И този боклук е част от престъпната банда работеща за унищожаването на България.А наѝ- големият им помощник е скапания ни малодушен и безбожен народ ,коѝто се превърна в звероподобна зган.Интересуваща се само от задоволяване на наѝ примитивните си низки страсти .
HITLER

2011.07.13 | 00:58

2
DOVOLEN SI AMA ZNAE6 LI KOGA NA ESEN V SUBOTA Q VIJTE TOZI KLIP - http://vbox7.com/play:bc2d069f

2011.07.12 | 23:25

1
боли ма кура за еврокомисията-аз асфалт не ям

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини