Румен Петков: Откраднати са пари за заплати във ВМЗ-Сопот

  • 23 януари 2013 10:03

  • 1515
  • 2
Румен Петков: Откраднати са пари за заплати във ВМЗ-Сопот
©

Депутатите отхвърлиха предложение министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да бъде изслушан за състоянието на „ВМЗ”-Сопот.

Предложението за провеждане на изслушване на министър Добрев относно състоянието на „ВМЗ”-Сопот и намеренията на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и правителството за бъдещето му беше направено от депутата от ПГ на Коалиция за България Милена Христова. Тя заяви, че е редно министърът да дойде и да каже какво е състоянието на „ВМЗ”-Сопот и какво предвижда правителството да се случва с предприятието оттук нататък. „Напрежението във „ВМЗ” има опасност да ескалира. МИЕТ трябваше да изготви оздравителна програма, вместо това е представен план за оптимизация на дейността и съкращение”, каза депутатът. По думите й е редно министърът да информира парламента за състоянието на ВМЗ, тъй като решението за изваждане на предприятия от приватизационния списък е на Народното събрание.

Предложението не беше прието, а при поискване на прегласуване депутатът от левицата Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в каза: „Би трябвало да знаем ноември превеждан ли е още един милион? Имам основание да считам, че когато са преведени парите, са разплатени средства на доставчици, които нямат пряко отношение към производството или по друг начин казано тези 7 милиона са откраднати. Трябва да знаем на какво основание са преведени тези пари”.

Петър Мутафчиев от ПГ на Коалиция за България пък предложи министърът на икономиката да бъде поканен при обсъждането на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Водещата пленарното заседание Менда Стоянова обясни, че министър Добрев е информиран и ще бъде в пленарна зала при разглеждане на точка 2 и точка 3 от дневния ред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1515 2

Коментари 2

Добави коментар
Стефан К.

2013.01.24 | 09:04

1
Просто жалък... Няма какво да се коментира, той всичко си го знае и цялата рода със сигурност му го повтаря по цял ден...

2013.01.24 | 09:04

2
ТИ СИ ЖАЛЪК, СТРАХ ВИ Е ОТ ИСТИНАТА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини