Бойко Борисов в Габрово: Направихме обещаното (обновена+снимки)

  • 22 януари 2013 13:35

  • 6438
  • 16
Бойко Борисов в Габрово: Направихме обещаното (обновена+снимки)
© Булфото

Всичко, което обещахме да построим в Габрово, вече е изпълнено или е в процес на реализация - а ние обещахме да  газифицираме града, да изградим водния цикъл на стойност 123  милиона лева, да направим обходния път към тунела под Шипка и  да построим новото крило на Априловската гимназия. Това каза днес при посещението си в Габрово премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Днес, на официална церемония на централния площад "Възраждане" той, заедно с кмета на града Таня Христова и с  председателя на съвета на директорите на "Ситигаз - България" ЕАД Александър Кожухаров запалиха триметрова символична факла,  захранена с природен газ. С това беше отбелязано свързването на Габрово с националната газопреносна система. На церемонията присъства и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Министър-председателят посочи в словото си, че газифицирането на града е извършено за четири месеца, но опитите да бъде свързан градът с националната газопреносна мрежа датират от 1996 година. Борисов информира, че днес в агенция "Пътна инфраструктура" се отварят офертите за изпълнител на  довеждащия път към тунела под Шипка. В този проект ще бъдат вложени 85 милиона лева, посочи премиерът. Газифицирането на Габрово с природен газ е извършено от дружество "Ситигаз - България" ЕАД, чието разрешение за строеж е издадено през август 2012 година, а строителството на първия етап на газификацията е започнало през септември. Дружеството е изградило 40 километра газопровод, а досегашната инвестиция е 10,5 милиона лева. Социалистите много ги боли затова, че премахнахме посредниците за доставка на газ, допълни той.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г призова габровци - да проявят разум и в неделя на референдума да гласуват с „не”. Не мога тук да не кажа - да проявите разум в неделя, защото, действително, няколко години се опитвах да намеря начин – на милиард и кусур милиона лева, които са вложени в “Белене”, да им намерим някакво приложение. Но това, което на мен вчера ми се докладва, и вие сте го чули през медиите в новините, е, че нито е имало инвеститор, който иска да даде пари, нито сме имали пари някога. От 1986 година се говори за атомна централа “Белене”, а сега сме 2013-та. И ако вие искате в неделя да строите АЕЦ “Белене”, трябва да ми кажете - откъде 22 милиарда - 23 милиарда с електропреносната система - ще извадим с вас всички – каза Борисов. По думите му - който ще гласува с „да”, трябва да каже - откъде да се вземат тези 23 милиарда: от пенсиите, от заплатите, от образованието, от училищата? Държавата ги няма, не ги е имала и през 2008 година и това е ясно написано във всички документи, каза Борисов.

Станишев вчера ми приказва, че аз съм лъжел. Но аз съм извадил всичките документи, дали сме ги на медиите, пуснали сме ги на интернет страницата, и всеки може да ги чете от първа до последна страница, каза Борисов. Когато Станишев лъжеше за еврофондовете – колко са усвоили, аз отидох при Диана Найденова, и показах това, което ми е давал Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, колко пари сме усвоили от еврофондовете. И казах: нека Станишев си донесе неговото написано. От тогава той и дума за еврофондовете не е казал, защото няма какво да каже – каза Борисов. Моля да не се подвеждате, защото 11 милиарда евро никой, отникъде няма да даде, а ще похарчим близо 14 милиона в неделя за нещо, което Станишев не е пожелал да подпише, защото не е имал пари и това го пише в документите, които вчера ми предоставиха, каза Борисов.

Защо вчера? Защото 20 години енергетиката е била изцяло под командването на Овчаров и социалистите. И вие сте свидетели, какви глупости са правени в Габрово: за газификацията, как залагали имоти, какво са правили и какво са стрували. Същото е за “Белене”. И дори като гласувате с „не” в неделя, трябва да знаете, че от всички вас и всички нас, които сме тук, през май ще вземат още 400 милиона, които са похарчени за “Белене”. Падежът пада на френската банка “Париба” и трябва да ги върнем за този гьол, който е в момента. Така че - се стягайте да събираме още 400 милиона за тази глупост. Това значи, че ще изчакат другите програми, защото трябва да платим борчовете, каза още Борисов. Ако можете да си представите 22 милиарда лева как изглеждат и откъде може да ги вземе България... Нека един да си вдигне ръката и да каже, откъде да се вземат, завърши той.

По-късно днес премиерът Борисов ще посети Севлиево, където ще присъства на представянето на договора за безвъзмездна финансова помощ за обновяването и разширяването на водопроводната и канализационна градска водопреносна мрежа.  Стойността на проекта, финансиран по оперативната програма "Околна среда", е 18,9 милиона лева.В Севлиево ще бъдат изградени и обновени 15 километра канализационна и 4,5 километра водопроводна мрежа, което ще  допринесе за намаляване на водните загуби и за подобряване на качеството на питейната вода, като наред с това ограниченото  водоподаване, от което градът страда всяка година, ще бъде премахнато.

Последвайте канала на

БТА
6438 16

Коментари 16

Добави коментар
123

2013.01.23 | 13:53

13
Гласувах за ГЕРБ, но няма да повторя грешката си! Борисов, за 4 години ни показа, как не трябва да изглежда един Премиер. Да, построи някакви третокачествени магистрали, които струват повече от германски, но толкова. През останалото време работеше само за собственото си облагодетелстване и на тези около него. Спря голям проект като Белене, след като 3 години говореше, че ще строи. Не вдигна доходите на никой, освен ако не беше опрян до стената, както с варненските медици. 4 години лъжи и оправдания със Станишев. Да, ама Станишев всяка година вдигаше пенсии и заплати с по 10 % и раздаваше коледни надбавки. Лош, лош, колко да е лош човек, който дава пари на хората?
Р.Н.

2013.01.23 | 15:13

16
Извинявай ,ама тия магистрали не ти ги построи никой за 20 години.Един метър не построи станишев и компанията от крадци.Увеличават пенсиите защото това е техният електорат.Не мисля че може да има нормални млади хора които биха гласували за мръсните крадливи комунисти и да искат да се върне времето от преди 5 години,когато станишев и доган сучеха от държавата с 2 ръце и замазваха очите на бабичките с по 50лв.

2013.01.23 | 13:54

15
МАЧКАЙ КОМУНЯГИТЕ БОРИСОВ! МАЧКАЙ! НЕКА ДА ГРУХТЯТ ОТ ЗОР ТЕЗИ, КОИТО РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ!

2013.01.22 | 19:10

6
На теб ти е лесно, защото си тъп. Ние какво да правим?
Честито!

2013.01.23 | 13:54

14
Във Варна освен да пълните гушата на бившият кмет комунист и на "собствениците" на Варна от ТИМ друго не направихте за 4 години !

2013.01.22 | 19:40

12
ама защо комунистчетата във форума само плюят по другите а един факт не са изнесли затова че бойко е крадец и т.н. ГОСПОДА КОМУНИСТИ КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ СЕ ИСКА ТО СЕ ВИЖДА БОЙКО НАПРАВИ МИЛИОН ПОВЕЧЕ НЕЩА ОТ КРАДЛИВИЯ СТАНИШЕВ
фокера

2013.01.22 | 19:14

11
Вярно е че сте сте направили всичко каквото обещахте на господарите си от САЩ и Брюксел ,да докарате народа до просешка тояга да си напълните търбусите но още малко ви остава кръв ще повръщате
KOREKTOR

2013.01.22 | 19:14

10
Това недоразумение от#1 и #5 е много зле завалията. Но за съжаление от такива, като него сега и народа е много зле под управлемието на Борисов (е реших да съм послушен и да не говоря грубости като тиква и т.н.). Затова хора мислете.
Радо

2013.01.22 | 19:13

9
Герб са партия само на обещанията и нищо повече! И аз обещавам да не гласувам за Герб !!!!!!!!!!!!!!!
pich

2013.01.22 | 19:08

4
a az da glasuvam
ГЕРБ

2013.01.22 | 19:11

8
БОЙКО ЩЕ УПРАВЛЯВА ЗАВИНАГИ, А СЛЕД КАТО УМРЕ ЩЕ ГО МУМИФИЦИРАМЕ И В МАВЗОЛЕЯ! ЗА ПОТОМЦИТЕ. ТОЙ Е ВЕЛИК. САМО ГЕРБ!
borisov

2013.01.22 | 19:10

7
направили това или онова , защо г-н Борисов не погледне с кои свои фирми прави разни работи в града - Илстрой , ЛИМК .... близки на Цецо Михов и компания.
Затвор за Тиквата!

2013.01.22 | 19:09

5
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ПУСНЕ ЕДИН КУРШУМ В ТИКВАТА НА ТИКВАТА БОКО!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини