Георги Първанов: В референдума не може да има ляво и дясно

  • 21 януари 2013 12:07

  • 830
  • 2
Георги Първанов: В референдума не може да има ляво и дясно
© Булфото

Нужен е консенсус за развитието на ядрената енергетика, но очевидно консенсусът е непостижим. Това каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент на България 2002 - 2012 г., на дискусия, посветена на развитието на ядрената енергетика, с оглед предстоящия референдум.

"Нужно е лидерство и прагматизъм, но аз не виждам лидерски действия от страна на министър-председателя. Тогава референдумът остава единственото средство, с което не - можем да разсечем възела, а - да го развържем, да потърсим волята на хората, което да направи процесът необратим. Дебатът за референдума се разгърна, има ширина и дълбочина, има и спекулативни тези. Създаде се впечатление за относително затворен кръг на дебатиращи по темата. Но в този референдум не може да има ляво и дясно, прокарването на такава координата може само да навреди, защото става въпрос за национална кауза. Развитието на ядрената енергетика е въпрос, от който зависи изходът от кризата и по-нататъшното развитие на българската енергетика и икономиката ни", добави той.

"Практика в модерните държави е да се търсят и предлагат решения за развитието на високотехнологични отрасли. Уви, в България това не се случи. Правителството заложи на друга визия за изход от кризата, за да дойде време шефът на Международния валутен фонд да каже, че тази схема за изход от кризата не е работеща, да не кажем, че е грешна", каза още Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
830 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.21 | 22:20

2
Аз на станишевци, догановци, овчаровци не вярвам. На изборите ще гласувам за герб

2013.01.21 | 22:20

1
Е няма да крадете повечее. Вотът на доверие за тройната ще е отрицателен

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини