Нона Караджова: Можем да запазим дивите плажове

  • 20 януари 2013 20:29

  • 929
  • 1
Нона Караджова: Можем да запазим дивите плажове
© Булфото

Сътрудничество между Министерството на околната среда и водите от една страна и екологичните организации от друга е начинът да се запазят оцелелите девствени плажове и местообитанията на птиците по Черноморието. Това заяви министърът на екологията Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко в ефира на ТВ7.

Според нея, между двете крайни страни при строителство в природата в България – на екологичните организации и бизнеса, е на лице "ужасно противопоставяне, безкраен дефицит на доверие и никакъв шанс за сядане на една маса за преговори".

По думите й, в екологичното министерство са въведени пълна прозрачност и публичност на издаваните екологични разрешителни и така стават невъзможни сделки зад гърба на обществото. Тя съобщи, че от 2009 година има издадена заповед всички решения, екологични оценки да бъдат качвани на страницата на съответната институция, за да могат гражданите и неправителствените организации да ги обжалват.

Според Караджова
, в най-известните общини като Царево, Созопол, Несебър, е допуснато презастрояване на терените.

България ще спечели най-много от намаляване на боклука, който се изхвърля в депата и в деретата, вместо това той трябва да се рециклира все повече, е мнението на екоминистъра. Според националната статистическа информация, която Караджова цитира, за последните три години генерираният от хората боклук е намалял с почти 700 хил тона. и се увеличило рециклирането им. "30 инсталации за рециклиране в момента, които трябва да се увеличават," изтъкна министърът.

Последвайте канала на

929 1

Коментари 1

Добави коментар
Един

2013.01.21 | 04:22

1
Пази алкохолизирания си зет, който преследва по-можещите и по-знаещите от него опитвайки се да ги уволни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини