Димитър Стоянов ще предложи спирането на еврофондовете за Македония

  • 20 януари 2013 17:46

  • 1821
  • 2
Димитър Стоянов ще предложи спирането на еврофондовете за Македония
©

Евродепутатът Димитър Стоянов, който е и председател на Национал-демократичната партия, ще внесе над 60 изменения в доклада за Македония, който ще се гледа другата седмица в Европейския парламент. Измененията целят спиране на еврофондовете за Македония в доклада за напредъка на Бившата югославска република Македония през 2012 г., съобщиха от пресцентъра на партията.

Аргументите за тези изменения са, че това са средства на българския данъкоплатец, които могат да се използват по целесъобразност, например за проекти за осигуряване на заетост сред младите хора в България и тези проекти от временни да се превърнат в постоянни.
Докладът за напредъка на Македония е крайно некоректен поради факта, че докладчикът Ричард Хоуит от групата на европейските социалисти не е наясно с основните проблеми на Македония и те не намират място в доклада.

Основните препоръки, които трябва да залегнат в настоящия доклад, са проблеми, свързани с концентрацията и организирането на масови полицейски репресии, упражнявани върху лица, подаващи документи за българско гражданство, като в тази връзка припомняме случая на Спаска Митрова, както и случая с българската организация „Радко“, която осъди Македония в Страсбург, но все още не е регистрирана от македонския съд. Тези проблеми навлизат в трето десетилетие, но спрямо тях няма адекватна реакция от Скопие, напротив – има ескалиране на проблемите.

Македония води изцяло антибългарска политика, пример за което е филмът„ Трето полувреме“. Подобни „великомакедонски“ проекти биха могли да бъдат финансирани с пари от ЕС, което е недопустимо, се казва в съобщението.

Последвайте канала на

1821 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.21 | 12:49

1
Ама те не са в ЕС, какви пари получават от еврофондовете?!? Че то и ние ако ще получаваме пари - по-добре да излезем от ЕС, че да не плащаме вноската си...
Случаен гражданин

2013.01.21 | 12:49

2
Получават предприсъединителни фондове...

Добави коментар

Водещи новини