Павлова: Трябва да има забрана за строителството по Черноморското крайбрежие

  • 17 януари 2013 15:15

  • 892
  • 1
Павлова: Трябва да има забрана за строителството по Черноморското крайбрежие
©

Трябва да има пълна забрана за строителство по Черноморското крайбрежие, особено в зона А. Това каза регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена при общественото обсъждане в парламента на законодателни промени за недопускане на строителство върху пясъчните дюни.

Павлова обясни, че трите министерства – МРРБ, МОСВ, МЗХ, са се обединили около предложения за законодателни промени в седем закона. В Закона за устройство на Черноморското крайбрежие се предлага да се въведе пълна забрана за строителство върху пясъчни дюни в зони А и Б. Предлагаме дефиниция за това какво са дюни, каза Павлова. Тя припомни, че промените в закона са предмет на дебати в парламентарните комисии, но за съжаление тази пълна забрана не е била изцяло приета в комисиите.

Проблем, според Лиляна Павлова, е, че към момента няма развити кадастрални карти. Основен проблем за липсата им е липса на финансиране за изработването им. През 2012 г. беше осигурено финансиране и вече са готови кадастралните карти на Черноморското крайбрежие и са в процес на приемане, каза Павлова.

Чрез преходните разпоредби на закона ще може да се направят промени в останалите шест закони, каза Павлова.

Последвайте канала на

892 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ани

2013.01.17 | 21:22

1
Лили , ами теб за какво са те сложили в министерския стол - аз ли да забранявам строежите . Вие не си вършите работата - нормално е да си подадете оставките,щом не можете да се справяте . Само пушек вдигате - а хората строят ли строят ....... пък ВИЕ не знаете - стига шегички !!!

Добави коментар

Водещи новини