Бойко Борисов ще решава за втори лифт в Банско

  • 15 януари 2013 13:53

  • 1250
  • 4
Бойко Борисов ще решава за втори лифт в Банско
©

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев се ангажира да запознае премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с развитието на въпроса около искания втори кабинков лифт в Банско.

Днес министър Добрев се срещна в София с кмета на Банско Георги Икономов. Пред Дарик Икономов поясни, че е представил проекта за промяна на плана за управление нанационален парк "Пирин". Той коментира, че е оптимист и се надява исканията им да бъдат чути. Очаква се проблемът да бъде поставен на заседание на Министерски съвет утре.

Във връзка с исканията за втори лифт бяха организирани няколко поредни протеста. Блокадите на пътя за Банско започнаха в края на миналата година. Те бяха подкрепени от вицепремиера и вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и от председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

"При необходимост сме готови да пренесем протестите и на жълтите павета. Очакваме не административна бумащина, а ясно послание към Банско след заседанието на Министерския съвет в сряда - 16 януари, което да е първата сериозна стъпка към процедурата за развитие на ски зоната и целия регион", посочват в декларация протестиращите, цитирана от Дарик.

Последвайте канала на

Novini.bg
1250 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.01.16 | 11:02

4
АБЕ ОТ КОГА ПЛАНИНИТЕ,РЕКИТЕ,ЕЗЕРАТА,МОРЕТО,ПЛАЖОВЕТЕ,РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА И ЦЯЛАТА ПРИРОДА НА БГ СТАНА ЕТНОЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ НА БОЙКО ДА МУ ЕwА МАЙКАТА
Долу Герб

2013.01.16 | 11:02

3
Ха че тая планина да не е на Бойко. Май май това недоносче Добрев иска да събере доста "любители" на Герб на жълтите павета.
Ядосана

2013.01.16 | 10:48

2
Тази планина е на всички и всички искаме да караме ски и сноуборд. Тази планина не е на зелените, че те да диктуват правилата и да решават какво може и какво не може. Ето докъде стигнахме с Витоша - зелените спряха един страхотен план за ски зона и сега се тъпчем и чакаме по 2 часа за стар и скапан лифт. Не бива да допускаме това да се случи и с Банско.

2013.01.15 | 22:49

1
pe======rast

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини