Цветанов: Трябва политическа воля за борба с корупцията

  • 11 януари 2013 12:02

  • 889
  • 0
Цветанов: Трябва политическа воля за борба с корупцията
©

Корупция има в целия свят, въпросът е да има ясна политическа воля и да не допускаме това, което се случи през годините на управлението на БСП. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, в отговор на въпрос на депутата от Коалиция за България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за относно Годишен доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2011 г., . Нинова цитира доклад на правителството за нивото на корупцията в страната.

През последните 20 години корупцията и организираната престъпност се развиваше успоредно с политическата ситуация в страната. Това са дефицити, които не бяха решени в последните 20 години, заяви Цветанов.  В докладите на ЕК в последните години вече се говори за ясна политическа воля за справяне с корупцията и организираната престъпност, каза вътрешният министър.

„От 2009 г. беше приета стратегия за превенция и противодействие на организираната престъпност и корупцията. Корупция има в целия свят, въпросът е да има ясна политическа воля и да не допускаме това, което се случи през годините на вашето управление, когато Марио Николов, който финансира кампанията на БСП през 2005 г., а от 2006 г. по разследването на ОЛАФ в Германия лицата са осъдени, излежали са присъдите си. Поради политическата корупция, която вие създадохте когато управлявахте се стигна до тези оправдателни присъди и няма как да обясним на Брюксел за това, което се случва в България по дело и доказателства, които са събрани от ОЛАФ”, коментира Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за го репрекира с думите, че ще видим сега какво ще се случи с кумеца от Несебър. Според нея, правителството на ГЕРБ се е провалило в противодействието на корупцията. Цветанов й отговори, че с влизането на България в ЕС е трябвало да усвоява евросредствата, а техния процент е бил по - нисък от 2% и това, което е направило правителството е да получи кредит на доверие, за да се справи с проблемите. "Ако е имало тази корупция за която говорите, Брюксел щеше да спре тези средства. Нека да ви припомня за батко и братко, за Людмил Стоев и за Марио Николов. Нека да си припомним в каква прозрачност работихте вие и в каква ние. Нека да ви припомня как бе избран главният прокурор и че за пръв път имаше такава процедура. Вие ли ще говорите за корупция и за борба с организираната престъпност след като направихте Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна водещ фактор в службите, че вие направихте Пешо Сумиста консултант по спорните въпроси в Коалиция за България.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за поиска думата и заяви, че Цветанов има раздвоение на личността. "Няма как да прехвърлите скандалите, които сътворихте на предишното правителство. Няма пак да ни пуснат в Шенген, защото няма политическа воля за борба с корупцията, въпреки техническото изпълнение на критериите. Като сме толкова корумпирани ние, защо не сме в затвора, защото вашето правителство се базира само на това да съсипете имиджа на противника" заяви тя и помоли зам.-председателят на НС Менда Стоянова да приложи процедура, при която да бъде наказан вътрешния министър, защото е обидил нея и колегите си като ги е обвинил в корупция.Стоянова отказа да направи това.

Последвайте канала на

889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини