НДСВ: Детските надбавки са насърчителна мярка, а не социална помощ

  • 10 януари 2013 08:54

  • 1752
  • 3
НДСВ: Детските надбавки са насърчителна мярка, а не социална помощ
©

Демографската политика, при която детски надбавки получават всички семейства - „на калпак”, но техният размер е малък, не може да бъде успешна. Това мнение изрази в сутрешния блок на Нова телевизия икономистът Лъчезар Богданов.

Той бе категоричен, че този подход трябва да бъде променен, така че социалната политика да е в помощ на онези, които имат най-голяма нужда от нея. Коментарът на Богданов дойде по повод намеренията на социалното министерство да започне да разпределя помощите за деца, като се прави индивидуална оценка на съответното семейство, вместо всички да получават по равно, но по малко.

„Детските надбавки не са социални помощи, а насърчителна мярка”, заяви от своя страна председателят на НДСВ Христина Христова.

Тя разкритикува управляващите заради липсата на демографска политика и подчерта, че според актуален доклад на ЦРУ българите са най-бързо топящата се нация. Лидерът на "жълтите" се обяви за пакет от мерки за справяне с демографската криза. За да се промени това, Богданов препоръча на младите семейства да се даде сигурност за бъдещето.

„Най-силната демографска политика е дългосрочният оптимизъм за икономическото развитие. Само така хората могат да се чувстват спокойни и да създават семейства”, каза още Богданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1752 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Синьото око

2013.02.08 | 06:11

3
"Детските надбавки са насърчителна мярка" - Да, за повишаване на раждаемостта на мангалите нали. Това ли е да се справим с демографската криза? Мангалите ще раждат още повече деца ,за да взимат още повече детски, като ги вдигнете и така ще оправят семейния бюджет без да работят. А ние българите ще ги издържаме и няма да взимаме детски защото няма да ни стигнат няколко левчета за да влезем под прага за детските. Егати социалната политика.
Цеца

2013.02.08 | 06:11

2
Хората,по-умни от вас, са го измислили да се дават детски надбавки според образованието на родителите,не да задължавате и да молите някого да посещава училище.
Българин

2013.02.08 | 06:11

1
Махйте се жълти моруци!!!!

Добави коментар

Водещи новини