Предлагат Йордан Йовчев за орден "Стара планина"

  • 09 януари 2013 07:35

  • 933
  • 1
Предлагат Йордан Йовчев за орден "Стара планина"
©

Правителството ще предложи на президента на Република България да награди изтъкнатия български гимнастик Йордан Йовчев с орден „Стара планина“ - първа степен, за изключително големите му заслуги към страната ни в областта на физическото възпитание и спорта. Очаква се това да стане днес по време на първото за 2013 г. заседание на Министерски съвет.

През своята състезателна кариера Йордан Йовчев има завоювани редица отличия. Най-значими от тях са единият сребърен и трите бронзови медала от олимпийски игри; 4-те златни, 5-те сребърни и 4-те бронзови медала от световни първенства; златният, 7-те сребърни и бронзовият медал от европейски първенства. Носител е също така на два златни, четири сребърни и два бронзови медала от финали на Световни купи и на два сребърни и два бронзови от европейски купи. Йордан Йовчев е определен от спортните специалисти за най-успешния български гимнастик, участвал шест пъти на олимпийски игри. От 2008 г. е председател на Българската федерация по гимнастика. Заемал е четири пъти първо място в класацията „Спортист на годината“. Избран е за „Спортист на Балканите“ през 2001 г. и 2003 г.

По време на днешното си редовно заседание се очаква Министерският съвет да обсъди проект на междуправителствено споразумение на България и САЩ за насърчаване спазването на данъчното законодателство в международен аспект и въвеждането в действие на FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act). FATCA е американското законодателство, което дава възможност на данъчните власти на САЩ (IRS) да се борят срещу трансграничното укриване на данъци от американски лица чрез използването на офшорни сметки и финансови активи, разположени в чужбина.

Министрите ще обсъдят и безсрочно право на строеж в полза на дружеството с ограничена отговорност „Царевец” върху имот – публична държавна собственост, за първия етап от строителството на малка ВЕЦ на р. Искър. Теренът от почти 2 дка се намира в землището на с. Ослен Криводол, община Мездра.

Редовното заседание на Министерски съвет ще се проведе от 10.00 часа днес.

Последвайте канала на

933 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.09 | 12:37

1
Данчо е достоен българин, но орденът е загубил много от блясъка си след като Гоцко награди хидроинженера Доган.

Добави коментар

Водещи новини