СДС иска референдум за тютюнопушенето

  • 08 януари 2013 13:04

  • 2008
  • 6
СДС иска референдум за тютюнопушенето
© Булфото

В началото на новия политически сезон от СДС представиха на пресконференция приоритетите си. Първият от тях е възраждането и укрепването на доверието на демократичните хора в СДС.

Вторият приоритет е бъдещата парламентарна група на СДС да бъде гарант за дясно реформаторско мнозинство и успешно управление, както и гарант, че групи като БСП, ДПС, НДСВ и коалиции не бива да управляват България. Това каза председателят на СДС Емил Кабаиванов.

От СДС призоваха българите да не участват в предстоящия референдум, защото той е един добре подготвен театър на някои партии да трупат политически влияния. Голям политически цирк е и защото много българи нямат възможността да вземат информирано решение.

И на противниците, и на тези, които са "за" строежа на АЕЦ Белене, се разгръща цялата корупционна схема за енергийните лобита в България. Според сините референдуми е добре да се провеждат по други теми, които са от национално значение, а не партийни театри.

Режимът на тютюнопушенето се превърна в спекулация, в опит за извличане на дивиденти от някои политически партии. Това заяви председателят на националния щаб на партията Борис Марков. Той добави, че допитването за тютюнопушенето е добра тема за референдум, а не политически циркове като допитването за строежа на АЕЦ Белене. Сините са силно възмутени от факта, че от БСП спекулират с темата за тютюнопушенето, като в зависимост от това с кого разговарят, обещават или пълна забрана, или пълно разрешаване, в случай, че се върнат на власт.

Борис Марков заяви, че започват кампания по събиране на подписите, необходими за провеждането на референдума.

По въпроса със скандала около строежа върху дюните в Несебър сините поискаха оставката на министър Найденов. Според зам.-председателя на партията Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в подадените оставки не са достатъчни.

Последвайте канала на

2008 6

Коментари 6

Добави коментар

2013.01.09 | 14:40

6
Кабаиванов стана отново кмет на Карлово и управлява В СЪЮЗ С КОМУНИСТИТЕ!!! Така че МРИ МРЪСНА СВОЛЧ!
100 КАБАГАЙДЕТА

2013.01.09 | 14:39

5
ДСБ и нейният лидер Иван Костов станаха основно острие срещу опитите на енергийната мафия да спре затварянето на проекта АЕЦ „Белене” ДСБ си дава сметка за мощните икономически интереси, които ще финансират истерична медийна защита на проекта „Белене”, който над 10 години незаконно осигуряваше тлъсти комисионни за шепа родни „енергетици”. Заявяваме, че нищо няма да ни накара да предадем интересите на българските граждани и да отстъпим от заявените позиции да се сложи край на тази лъжа, даваща неограничена възможност за източване на парите на българските данъкоплатци.
Радо

2013.01.09 | 10:54

4
Като разпродаваше мангала Костов Балкан и Нек и Вик на безценица що нямаше референдум ? Или сега няма да се облажи с комисионна надява се тайно пак да го огрее ама друг път в гетото му е мястото!

2013.01.08 | 17:20

3
Ние щот парите ги серем и дай всеки ден референдуми да правим...
IQ146

2013.01.08 | 17:20

2
ПРИЗИВ. Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ЧЕТИРИ ПЪТИ "НЕ" на АЕЦ-БелеНЕ. Тъй кaто поддръжниците на БелеНЕ превишават многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! НАПРАВЕТЕ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ НЕВАЛИДЕН!Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ, ние сме ПО-УМНИ и ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ! В никакви доводи против АЕЦ-а апологетите й няма да се вслушат! Всуе ще са усилията ви! Защото целта на организаторите на този референдум е ДА КРАДАТ от този проект, а стадото послушно върви след тях! Затова има един начин-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО НЕ Е СЛАБОСТ, в случая е СИЛА, ОСЪЗНАТА СИЛА! И НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНА ПОЗИЦИЯ! КОМУНОИДИТЕ от десетилетия облъчват народа какъв "Голям бизнес" е атомната енергетика. И е нормално средния българин да се поддаде... Не го виня, но с 1-2 месеца спорове НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ УБЕДЕН И ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО СИ! Та за болшинството от българите АЕЦ-ите са символ на ДАЛАВЕРА, голяма ДАЛАВЕРА, а по далаверите ние, българите, си падаме... Така че идете ли да си давате гласа, сте паднали в капана на КОМУНОИДИТЕ! На тях им ТРЯБВАТ ГЛАСОВЕ, независимо ЗА или ПРОТИВ! ГЛАСУВАНЕ? ДА!!! МАСОВО!!! НО НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!!!

2013.01.08 | 17:20

1
Абе ти не си нещо болен ?

Добави коментар

Водещи новини