БСП и ГЕРБ в Пловдив се изпокараха заради Богоявление и Ботев

  • 06 януари 2013 16:59

  • 1395
  • 1
БСП и ГЕРБ в Пловдив се изпокараха заради Богоявление и Ботев
©

И Богоявление не успя да обедини партиите и се превърна в повод за политически престрелки. От областния съвет на БСП в Пловдив разпространиха своя позиция до медиите, с която беше атакуван областният управител Здравко Димитров, тъй като участвал в "мъжкото хоро" в Калофер, но не присъствал на митинг-поклонението пред паметника на Христо Ботев в родния му град, предаде Дарик.

Според червените така управляващите от ГЕРБ показали, че не тачат името на поета-революционер и не уважават саможертвата му за България. Губернаторът търсел медийна изява, вместо да застане до хората и да откликне на проблемите им.

"Къде беше областният управител, когато в Калофер едно държавно предприятие се подигра с работниците си, давайки им жълти стотинки за изработеното? Къде беше той, когато в "Интендантско обслужване" гладуваха, къде беше и когато във ВМЗ-Сопот недоволството от държавата, премина в гражданско неподчинение", питат от БСП.

"Нека не правим политика от традицията на "мъжкото хоро", която датира повече от 200 години. Не съм водил медии, както някои други. Влязох наравно с мъжете и така излязох", коментира областният управител. Той призова БСП и всички политически сили да уважат ритуала, а не да гледат отстрани.

"Интересите на Сопот, на ВМЗ и на "Интендантско обслужване" защитавам там, където могат да бъдат реално защитени и където му е мястото - в Министерски съвет", каза още областният управител.

От пресслужбата му уточниха, че след ритуала в Калофер Здравко Димитров веднага е тръгнал за Пловдив, за да присъства на Богоявленската литургия, на освещаването на бойните знамена и на хвърлянето на кръста в река Марица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Стефан К.

2014.01.06 | 13:37

1
Когато някой от БСП говори, най-добре не го слушай, няма смисъл. Нито ще ти каже нещо умно, нито някоя истина...

Добави коментар

Водещи новини