Политолог: Бързите реформи могат да спасят кабинета

  • 02 януари 2013 08:23

  • 1686
  • 2
Политолог: Бързите реформи могат да спасят кабинета
©

Референдумът за ядрената енергетика е процедура, с която се търси бламиране на парламентарното мнозинство. Търси се отговор на въпрос, на който парламентарното мнозинство отдавна даде отговор. Ето защо тук конституционната логика е ясна. Политическата логика на премиера обаче е "глас народен-глас Божи", да се отговори на исканията на хората.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Референдумът е легитимен механизъм на демокрацията, проблемът е в подмяната на въпроса, каза социлогът Живко Георгиев. Появиха се съмнения, че с подмяната на въпроса се цели да се провали референдумът и той да бъде дискредитиран като начин за упражняване на граждански контрол над властта. Той ще бъде обаче съществен индикатор на обществените нагласи преди парламентарните избори тази година, добави Георгиев.

Според Коларова ГЕРБ ще се опита да раздели дебатите за референдума и парламентарните избори, докато БСП и останалите опозиционни партии ще се опитат да ги сближат. Бързите реформи могат да спасят правителството, но реформаторските правителства рядко оцеляват. Да се надяваме, че няма да стигнем до ситуацията в Гърция, отвън да ни налагат условията, добави политологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1686 2

Коментари 2

Добави коментар
ТАЗИ

2013.01.02 | 21:26

2
кабинетът да си стяга парцалите и да се маха, щото вече не може да спаси на и баба си фърчилото, камо ли властта си! Тази социологическа особа от (видимо) женски пол отдавна ми прави впечатление на платена гербарска вещица! Вещице, времето на ГРОБ СВЪРШИ! Никви рИформи не могат да го спасят оти 3,5 години си клатихте краката, бъркахте у носо и крадохте (виж изцепките на Миро-ирландското говеждо месо) - и сега се сещате за брзи риформи - НЕМА ВРЕМЕ ВЕЧЕ ЗА ВАС . БЕГАЙТЕ! А на Бойко, който ни пожела на връх нова година каквото сме му пожелали двойно да ни се върне - му казвам следното - искам до края на живота си да искараш в изгнание с ясното съзнание, че Българите те мразят, защото заради теб обедняха неймоверно много! Обедней колкото тях и, че сто пъти отгоре, пикльо!

2013.01.02 | 21:26

1
поредната платена гейберска политоложка

Добави коментар

Водещи новини