Найденов: Комисия ще проследи сделката за земите край Несебър

  • 31 декември 2012 14:23

  • 1312
  • 2
Найденов: Комисия ще проследи сделката за земите край Несебър
©

Специално създадена междуведомствена комисия ще проследи през февруари цялата сделка по продажбата на 29 дка земи край Несебър. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той уточни, че сделката е започнала още през 2007 г. В комисията са поканени да участват и представители на неправителствените организации, така че всичко да бъде прозрачно, каза още той.

По думите на министъра, информациите, че всичко е доста под данъчната оценка, не отговарят на истината.Цялата сума по продажбата е 1 141 149 лв. и 51 ст., като в нея са включени държавната такса за изключване на територията от горския фонд, компенсаторно залесяване и оценка от независим оценител. Решението за създаване на комисия е взето след обсъждане проблема между няколко институции – Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на околната среда и водите, Изпълнителна агенция по горите и комисията към Министерство на земеделието и храните, която отговаря за подобни случай. С доклада от тази проверка ще бъде започнат и премиера, ще бъдат запознати и медиите, каза Найденов.

Инж. Милка Гечева, началник на ДНСК посочи, че строителство на тези територии няма, а решението да се спрат дейностите по разчистване на терена е на строителите.

Последвайте канала на

1312 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Долу Герб

2013.01.02 | 10:06

2
След като лицето Х е дало 1 милион за земята и само след няколко дена я е продало за 4 милиона вариантите са два? Или съответните държавни и общински служители са прибрали подкуп с 6 нули или са толкова некадърни че са причинили колосална щета за държавата. И в двата случая в нормална държава се заема прокуратурата и се издават строги присъди. В Китай даже щеше да има разстрел на площада
Селския бик

2013.01.01 | 17:38

1
Искам да шибам Миро Мършата в алчния задник!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини