Бойко Борисов: Няма да купуваме изтребители на калпак

  • 21 декември 2012 11:01

  • 1284
  • 2
Бойко Борисов: Няма да купуваме изтребители на калпак
©

Правителството няма да купува бойни самолети като предишните - на калпак, това е заявил премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана в сайта на Министерски съвет.

Правителството даде мандат на министъра на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март - да води преговори с държави, които могат да осигурят многоцелеви самолети и срокът за преговорите е 1 март 2013 година. "Изрично тук трябва да се каже, че даваме мандат, за да може министър Ангелов, когато някога, не случайно не е посочена нито сума, нито срок, изрично го подчертавам, но рано или късно България трябва да подмени своите изтребители или бойни самолети. И не тогава, като предишните да тръгнат и да купуват на калпак откъдето и каквото дадат, а да може тогава правителството, което и да е то, да има и да вземе информирано решение. До тогава да знае къде, колко, как, защо, разлики и всичко останало. Фактически, с това решение ние не отпускаме пари и не казваме срок кога, а даваме мандат Министерство на отбраната да може да разговаря и да имаме информация по тази тема", казва премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1284 2

Коментари 2

Добави коментар
321

2012.12.23 | 10:48

2
Браво Боко, разбира се, че няма да купувате на "калпак", Вие ще купувате на "каскет". Умняга си ни ти, разбираш и от самолети, и от картофи, и от дренки....Днес взе, че спря и краят на света.... Затова ни е много мъчно, че скоро си отиваш. ХИП, ХИП, УРА!!!

2012.12.23 | 08:52

1
Педер, дзнес ти ли си дежурен? Дай нещо като мисъл, ако можеш. За това няма да ти платят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини