БСП иска вето върху поправките в Закона за досиетата

  • 19 декември 2012 15:55

  • 681
  • 0
БСП иска вето върху поправките в Закона за досиетата
©

Социалистите искат вето върху промените в Закона за досиетата, защото с приетите изменения се разкрива принадлежност за хората, които работят в служба "Военна информация" и Националната разузнавателна служба, съобщи БНР.

"Става дума за действащи служители, включително зад граница в рискови страни, в които цената е техния живот. Цената е животът на техните семейства. Много съдби бяха съсипани заради поставянето на клеймо "доносник" върху всички служители, независимо от задачите, които са изпълнявали. Много тежки удари бяха нанесени върху националната сигурност. С тази промяна ГЕРБ са на път да извършат престъпление. Ако не бъде наложено вето, България като държава ще извърши престъпление и предателство", обясни мотивите за ветото Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Според председателя на вътрешната комисия в парламента Красимир Ципов промените биха засегнали по-малко от 50 служители. "Този брой е достатъчно малък, за да може да се организира тези хора да бъдат изтеглени, да не бъде застрашен техният живот. Нека БСП да отговорят на въпроса защо в последния момент през 2006 година бе приета тази поправка. Кои лица трябваше да бъдат прикрити, които назад във времето, всъщност под прикритието на служители на тези разузнавателни служби, са се занимавали със съвсем други неща", каза Ципов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
681 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини