Плевнелиев: Важно е да пазим мира и стабилността у нас (видео)

  • 17 декември 2012 15:41

  • 1157
  • 5
Плевнелиев: Важно е да пазим мира и стабилността у нас (видео)
© Булфото

След излизането си от срещата с главния мюфтия Мустафа Хаджи, президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното съобщи, че делото за радикален ислям в Пазарджик не е било сред обсъжданите от двамата теми, предаде репортер на Novini.bg. Държавният глава коментира лаконично, че има компетентни органи, които трябва да се занимават с темата.

От думите на Плевнелиев стана ясно, че е бил обсъден въпросът с вакъфските имоти. Коментирано е било и създаването на Висш ислямски институт у нас. Президентът обаче посочи, че повече яснота ще има, след като проведе среща по искането на Главното мюфтийство с образователния министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

"България е символ на стотици години толерантност и съм благодарен на представителите на всички религиозни общности в  България - ние сме категорично обединени около тезата, че трябва да пазим тази толерантност. За мен е много важно да пазим мира и стабилността, свободата на хората - те ще преценят по отношение на вероизповедание къде да се насочат", каза Плевнелиев.

Срещата е част от редовния диалог на държавния глава с представителите на различните вероизповедания у нас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1157 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2012.12.18 | 08:08

5
достоен наследник на докторо по марксистко-ленинска философия Желев и члена на политбюро Петър Младенов. Те някога се надпреварваха кой пръв да признае етническото ДПС и сега им сърбаме попарата. А укакванията на сегашнио "ПРЕДСЕДАТЕЛ-ПРЕЗИДЕНТ" тепърва ни предстои да ни смърдят за дълги години напред. Честито "българи"...
поля

2012.12.18 | 07:44

4
а защо тогава си 'за" изграждането на ислямски център у нас? колко източноправославни центъра има в Турция?мир и ислямизъм са две несъвместими неща

2012.12.18 | 07:44

3
този хептен полудя

2012.12.18 | 07:44

2
какво правиш там, бе
СС

2012.12.18 | 07:44

1
Човекът просто е резняк и спазва Корана.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини