Кандидат - кмет с магазин опрощава вересии срещу бюлетини

  • 06 юли 2011 21:44

  • 1134
  • 0
Кандидат - кмет с магазин опрощава вересии срещу бюлетини
©

Един от кандидат-кметовете на разградското село Лудогорци Сервет Ферад (37 г.) обещал на избирателите с вересии в магазина му, че ще им ги опрости, ако гласуват за него на местния вот, пише в. Труд.

“Вярно е, но няма да опрощавам борчовете на всички, а само на тези, които са социално слаби”, заяви Ферад. Мъжът не смята, че по този начин купува гласове.

“Нали като политик трябва да помагам на хората. Много от тях в нашето село мизерстват”, вече тренира речите си за кампанията той. Според него няма нищо лошо първата му стъпка като кмет да е да задраска вересиите на гласоподавателите, които са в затруднено материално положение.

“Така и аз като управленец, и те като електорат ще започнем на чисто”, разсъждава Сервет. Той не е мислил как точно ще разбере кой от длъжниците е гласувал за него и кой не. “Ако съм спечелил, значи селото ме подкрепило. Стана ли кмет, ще съм такъв за всички, независимо как са гласували”, демонстрира политическа ловкост нахъсаният кандидат за селски първенец.

В тефтерите за вересии на Ферад има записани борчове за около 10 000 лв. По прости сметки толкова ще му струва изборът, ако изпълни намеренията си. “От 3 години държа бакалията, тя е общинска и плащам наем. Хванах се с бизнес след много години гурбет в западна Европа”, щрихира биографията си той.

Сервет е член на ДПС и преди да влезе в битка за доверието на електората, ще трябва да спечели партийно рамо за кандидатурата си.

“Още не съм говорил с хората в движението, но скоро ще го направя. Вярвам, че ще заложат на мен”, нахъсва се той. Ако партията го пренебрегне, младият мъж е готов да атакува кметския стол със собствени сили.

Настоящият кмет Айдън Исмаил, също от ДПС, не е впечатлен от похвата с вересиите. “Аз спечелих тук пет поредни мандата. Мисля да взема и шести”, смее се той. Според него не вересиите, а свършената работа ще натежи в урните в изборния ден. “Да прежалиш 10 бона, за да си селски кмет? Не си струва, в тази работа няма келепир”, смее се кметът.

Пред амбициите на Ферад обаче се задава застрашително препятствие. Местните тарикати, опазили се досега от вересии, планират масирана инвазия на тефтера с борчовете. “Щом ще опрощава, ще натрупам поне 1000 лева”, потрива доволно ръце Осман Хюсню.

Повечето хора в селото смятат, че няма нищо лошо магазинерът да ги агитира с опрощаване на вересиите. Някои обаче не повярваха, че той ще изпълни обещанието си. “Лъжа е”, отсякоха три жени, които метяха улицата пред кметството.

Последвайте канала на

Novini.bg
1134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини