Сергей Игнатов заминава за Брюксел

  • 07 декември 2012 14:43

  • 738
  • 0
Сергей Игнатов заминава за Брюксел
©

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко заминава за Брюксел, където на 10 и 11 декември ще участва в редовното заседание на Съвета по конкурентоспособност /вътрешен пазар, индустрия, научни изследвания и космическо пространство/ на ЕС.

На заседанието във формат министри, отговарящи за научните политики в частта за обсъждане на законодателните актове, се предвижда приемане на частичен общ подход по предложението за решение на Съвета за създаването на специфичната програма за
изпълнение на "Хоризонт 2020" - Рамкова програма за научни изследвания и иновации /2014Ч2020 г./. Европейската комисия ще представи и доклад за напредъка по предложението за регламент на Съвета за програмата за научни изследвания и обучение на Европейската общност за атомна енергия /2014Ч2018 г./, която е в допълнение към "Хоризонт 2020", посочват от МОМН.

Ще бъде обсъдено и предложението на ЕК за стратегическата иновационна програма на Европейския институт за иновации и технологии.
В частта за обсъждане на незаконодателните дейности се предвижда обмен на мнения по съобщението на ЕК "Подобряване и фокусиране на международното сътрудничество на ЕС в областта на научните изследвания и иновациите - стратегически подход", както и приемането на заключения за "Засиленото партньорство в рамките на европейското научноизследователско пространство за върхови постижения и растеж", отбелязват от МОМН.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини