Плевнелиев: В бюджета за пръв път в изборна година няма изборни харчове

  • 07 декември 2012 14:18

  • 2355
  • 6
Плевнелиев: В бюджета за пръв път в изборна година няма изборни харчове
© Булфото

Това е бюджет, в който за пръв път в изборна година няма изборни харчове, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в гр. Априлци. По думите му бюджетът за следващата година е добър и разумен в една тежка година.

За съжаление прогнозите на всички в Европа са, че 2013 год. не се очаква да е по-лека от 2012 год. Това, според президента, трябва да ни мотивира. Плевнелиев заяви още, че това е бюджет, който ще запази стабилността в България. Банките ще бъдат силни и ликвидни. Българската национална банка ще си върши добре работата, а дефицитът ще бъде нисък. "За съжаление и растежът се очертава да бъде нисък, затова ще го кажа ясно - знаейки, че има рестрикции, знаейки, че няма да е лесно, трябва да положим много усилия. Виждам големи възможности в ускоряването на еврофондовете. Там можем да насочим към нашата икономика поне 2,5 - 3 милиарда евро, което е една чувствителна сума, която ще промени много", каза още пред журналисти президентът.

Той допълни, че когато гледаме от днес за утре, имаме много поводи да се притесняваме - на хората им е тежко, много нации в Европа, включително и ние, в България, си задаваме много въпроси, времената не са леки. Плевнелиев припомни, че преди десет години сме били двойно по-бедни, отколкото сме днес. Тогава брутният национален продукт на държавата е бил двойно по-малък, а дългът на държавата бил 90 процента от брутния национален продукт. "Днес е 16 процента. България е постигнала немалко и трябва да знаем, че богатството не се създава от днес за утре. Затова можем да го създадем с колективни усилия, много търпение и постоянство. Затова работя за България 2020", коментира президентът.

В Априлци той присъства на официалното представяне на успешно реализирани общински проекти по Програмата за развитие на селските райони. Стойността на проектите е около 3.5 милиона лева и включва рехабилитация на общинския парк, модернизация на уличното осветление, реконструкция на тротоари, изграждане на пътна настилка и отводняване в кварталите на Априлци. "За мен е много важно да бъда близо до хората, близо до българските общини. Обявих като мой приоритет регионалното развитие. В България има нужда от силни региони", каза в приветственото си слово Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Според него устойчивият растеж трябва да бъде базиран на реформи и на сътрудничество - между държавата, общините, гражданите, бизнеса и ЕС. По думите му с напредъка и усвояването на средства от ЕС България и българските региони се променят бързо, натрупали са опит, създават качествени проекти, а хората виждат резултатите. Усилията на държавата ще се насочат в изграждането на модерна инфраструктура, активното международно сътрудничество, достойното управление на фондовете.

В присъствието на президента общината получи модерен противопожарен автомобил, дарение от Австрийската противопожарна служба, както и специално оборудвана линейка от Германския червен кръст.

След това Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посети Троянския манастир "Успение Богородично", където се поклони пред чудотворната икона Богородица Троеручица и почете паметта на покойния патриарх Максим.

Последвайте канала на

БТА
2355 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2012.12.08 | 11:05

6
Тоя пак започна с тъпи популистки коментари и разбира се безмислени. Тъкмо си мислех, че е тръгнал по-правилния път и тъпата невестулка се осра!

2012.12.08 | 11:05

5
Руши казва, каквото му наредят от комсомола.
Panjabi

2012.12.08 | 11:05

4
Истински мъж ................... на жена си!

2012.12.07 | 20:27

3
150 lv min pensiq i 290 lv min zaplata, to v nikoq druga strana nqma tolkova nisko zapla6tane

2012.12.07 | 17:44

1
Щот всички имат по една уста и един гъз !! Самовлюбени невежи, ненаститни !!

2012.12.07 | 17:44

2
По делата им ще ги познаете ......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини