Младенов: Каквито заплахи съществуват за НАТО, същите са и за Русия

  • 07 декември 2012 08:36

  • 1239
  • 3
Младенов: Каквито заплахи съществуват за НАТО, същите са и за Русия
© Булфото

Желанието на всички в НАТО е колкото се може по-бързо да се реши проблемът в Сирия. Това заяви пред БНТ министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. Абсолютно е недопустимо да се използва каквото и да е химическо оръжие в този конфликт, категоричен бе той.

Министърът коментира проведеното заседание между НАТО и Русия, като обяви, че то е било изключително полезно и с добра атмосфера. Остават въпроси, по които имаме различия, сред които са ситуациите в Сирия и Грузия. Можем да имаме добро сътрудничество по тези пера, но трябва да убедим нашите приятели от Русия, че случващото се в Сирия не е само заплаха за региона, но и пряка заплаха за Москва, допълни той.

Относно противоракетната отбрана също остават различията в мненията. Каквито заплахи съществуват за НАТО, същите са и за Русия. Затова двете страни могат да се срещнат в разбиранията си и да работят в сътрудничество по въпроса, обяви Младенов.

По думите му, през 2014 година ще приключи военно участие на България в Афганистан. След това нашето участие ще бъде под две форми - макар и скромна финансова подкрепа за издръжката на военните сили в Афганистан и предоставяне на обучение на войници. Много са важни политическите гаранции, които можем да изработим, за да сме абсолютно сигурни, че след 2014 г. знанията и оръжията, които ще бъдат дадени от нас на афганистанските служби за сигурност, няма да попаднат в грешни ръце, обяви външният министър.

Относно визитата в САЩ Младенов коментира, че между двете страни има много добри отношения. Имаме висока степен на доверие между правителствата и администрациите. Три са компонентите, по които ще се работи съвместно. Първият е енергетиката, за която получихме висока оценка от Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Следват въпросите на сигурността, в които влизат отбрана и правосъдието. Третият е все по-задълбочаващото се сътрудничество в региона на Балканите и Близкия изток.

Последвайте канала на

1239 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ss

2012.12.07 | 13:08

1
чифут гнусен

2012.12.07 | 13:34

3
Да ама се го издигна ли в ранг ШАРМУТА, да му е честито, той и тука е такава.
Константин

2012.12.07 | 13:08

2
Този смешен ционист дава и мнения хм?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини