Шарлопов: Обсъжданията по Закона на насърчаване на инвестициите трябва да продължат

  • 07 декември 2012 07:49

  • 1716
  • 0
Шарлопов: Обсъжданията по Закона на насърчаване на инвестициите трябва да продължат
© Булфото

Абсолютно справедливо бе ветото на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното върху Закона на насърчаване на инвестициите. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ бизнесменът Стефан Шарлопов.

Сега е важно да се възползваме добре от ветото и да видим какви са критериите за получаване на право на пребивание и гражданство в страна срещу инвестиции. Такива критерии все още няма изготвени, допълни той.

По думите на бившия зам.-министър на икономиката Милен Керемедчиев, българското законодателство е изцяло синхронизирано с европейското, където има подобен закон с привилегии за гражданство на големи инвеститори. Според него е необходимо да се въведе една класификация на инвеститорите - най-малките да правят първата крачка към право на пребиваване в България, средните инвеститори - да им се предоставя друго ново, а най-големите - да имат възможност да получат гражданство по ускорена процедура. С това се дава възможност на желаещите да покажат своя постоянен инвестиционен интерес, обясни Керемедчиев.

Той също се изказа в подкрепа на президентското вето и дебати по темата. Нека се проведе изслушване на мненията на всички страни по въпроса. Радвам се, че се взе решение да се премислят текстовете, защото първоначалния вариант се внесе много бързо и бе с много неизвестни, заключи бившият зам.-министър на икономиката.

Последвайте канала на

1716 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини