Мария Капон: Невъзможно е България да изплати АЕЦ "Белене"

Инициативен комитет „Беля НЕ”, начело с председателя на Единна народна партия  Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, внесе в ЦИК подписка за регистрация като застъпник на алтернативната позиция в националния референдум на 27 януари 2013 г. Комитетът е събрал около 11 000 подписа срещу „развитието на ядрената енергетика с нова ядрена централа“.

В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия Капон каза, че България е енергийно зависима и да се загроби страната за още 60 - 70 години с нова АЕЦ е безобразно. По думите й, АЕЦ "Белене" е абсолютно невъзможна за изплащане. Тя изчисли, ако се построй тази централа, токът ще бъде между 3 и 7 пъти по - висока.

Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност съобщи, че ще се стартират информационни кампании, за да се информират гражданите защо не трябва да се строи "Белене".  Кампанията ще продължат около 4 седмици.

 

Коментари

 1. 2012.12.27 | 20:21
  Пък тази кокошка какво си въобразява - че се прави на символично загрижена за съдбата на милионите " богати" българи. Кой и иска мнението -досега къде беше или дочака времето за избори и отново се нареди на опашката за НС. От такива предатели България винаги ще х бедствува !!!!!!!!
  1. 2012.12.27 | 20:22
   Мария Капон се занимава от години с казуса Белене. Първо четете и после пишете. А на опашката може да се нареди всеки, навършил 18 годишна възраст. Не ставайте смешни с вашите коментари!
 2. 2012.12.27 | 20:22
  Козлодуй е 100% българска централа. Защо вместо да развиваме нея трябва да се обвързваме с чужд инвеститор за Белене и да се загробим за 50 години напред? Ние и сега изнасяме ток. Какви са тези глупости, че нямало да ни стигне. В развитието на Козлодуй е истината!
 3. 2012.12.27 | 20:20
  Капон бе един от брилянтните специалисти в икономическа комисия и на бьлгарския и на европейския парламент. Сметките наистина сочат, че Белене е финансово робство
 4. 2012.12.18 | 14:20
  аец белене може да се построи така, че да е с евтино електричество, и така че да е с най скъпото електричество. искаме най евтиното електричество. а пари за аец-а - от бюджета за управление на държавата и субсидиите на партиите. политиците да работят за минималната пенсия за страната
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет