Поискаха оставката на адвоката на ислямистите от Пазарджик

  • 07 декември 2012 07:30

  • 1304
  • 2
Поискаха оставката на адвоката на ислямистите от Пазарджик
©

Лидерът на ВМРО - НИЕ Благо Петров поиска оставката на Хари Хараламбиев като председател на Общинския съвет. Според Петров е недопустимо представител на държавната власт, какъвто се явява Хараламбиев, да защитава като адвокат лица, обвинени в антидържавна дейност.

Ние на няколко пъти призовахме г-н Хараламбиев да избере дали да бъде адвокат, или председател на Общинския съвет, но той не благоволи да ни даде отговор, било чрез медиите, коментира Петров. Граждани му изпращат жалби, на които с месеци няма никаква реакция. Явно съвместяването на двете работи пречи на г-н Хараламбиев и затова искаме да го освободим от едното задължение, коментираха от ВМРО.

Позицията на Петров бе подкрепена и от колегите му от Съюза за пряка демокрация Илия Джамбазов и Петър Ангелов. Те заявиха, че не отричат чисто човешките качества на председателя на ОбС. Той сигурно е прекрасен адвокат, но за нас въпросът има морална страна, заявиха лидерите на Съюза.

Аз не смятам да се занимавам с хора, които днес са в една политическа партия, а утре в друга, заяви пред “Пазарджишка Марица” Хари Хараламбиев. Идват избори и тяхната цел е някой да ги забележи. Затова се упражняват на гърба на Хари Хараламбиев. Ако добре познаваха адвокатската професия, не биха се одързостили да искат моята оставка. Член втори от Закона за адвокатурата казва “Упражняването на адвокатската професия е дейност, предвидена в Конституцията, за правно съдействие и защита на свободите, правата и законните интереси на физическите и юридическите лица. Тя се осъществява в съответствие с принципите на независимост, изключителност, самоуправление и самоиздръжка”. Някои хора явно забравят, че в България има Конституция. Всеки гражданин на тази държава има право на адвокатска защита. Обидно ми е да коментирам повече тези хора, защото те са явно юридически неграмотни, заяви адвокат Хари Хараламбиев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.12.07 | 13:16

2
мамин златен, боклук

2012.12.07 | 13:16

1
Поп Кръстьо винаги е имал свойте последователи. А българите са имали безгранично търпение и толерастия.

Добави коментар

Водещи новини