Учредиха комитет "Беля Не"

Втори инициативен комитет, който ще убеждава хората да гласуват с не на „Белене" на референдума, беше регистриран в Централната избирателна комисия. Той се нарича „Беля Не" и негов председател е шефката на Единната народна партия Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Според нея гласуването с „не" на допитването до народа ще означава „да" на развитието на ядрената енергетика чрез АЕЦ „Козлодуй". Капон заяви, че партията й ще се яви самостоятелно на изборите догодина. Преди дни беше регистриран първият инициативен комитет срещу централата, който се подкрепя от Синята коалиция.

Инициативният комитет е събрал близо 11 000 подписа, каза Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност и разясни с какви мотиви ще убеждават хората да гласуват срещу ядрения проект: „Не на ограбването на България, на руския протекторат, на корупционните схеми. Гласуването с нея означава да на Козлодуй, да има развитие на ядрена енергетика, ниска цена на тока с Козлодуй. Някой трябва да даде отговор на въпроса каква ще е цената на тока и как ще се изплаща една централа със стара технология, която струва 20 млрд. лв. При 20 млрд. лв. 4 на сто лихва означава 1 млрд. от главницата и 800 млн. от лихвата на година. Това означава за три години България да стигне дъното. А Бойко Борисов е крайно време да каже на хората си в парламента как да гласуват, защото председателят на парламента Цецка Цачева казва, че се гласува с „да", а Диан Червенкондев, който се занимава с темата, казва, че ще гласува с „не". Е, такова разкрачено положение не знам някъде другаде да има", каза Капон.

Тя коментира и това дали референдумът всъщност не стартът на предизборната кампания за вота догодина. „Ние отдавна сме в репетиция за парламентарни избори. Създаването на нови субекти, разформироването на стари, всички видове тюрлюгювеч...в тази кампания ще разграничат и къде е мафията в страната, къде са олигарсите, къде са интересите им. За мен е странно, че десницата, която толкова дълги години се бореше проекта Белене, част от нея ще бойкотира самата възможност за дебат", каза Капон.

Коментари

  1. 2012.12.07 | 10:21
    Мръсна чи.утка
  2. 2012.12.07 | 10:21
    БОК ЛУК
  3. 2012.12.07 | 07:10
    miau,miau.............
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет