Ваньо Танов: Мария Капон притопля стара манджа

  • 06 юли 2011 08:46

  • 2663
  • 0
Ваньо Танов: Мария Капон притопля стара манджа
© Булфото

Той разказа за минали срещи със служител на разузнаването, повод за които е бил фактът, че е живял с арабин.

Танов каза, че не използва старите си контакти, тъй като е бил само на 17 години, когато е станало това.

Този случай още през 1991 година го огласих, след като разбрах, че е имало такава папка. На всичките си постове съм казвал за този случай. Не е имало тогава закон, че ще бъдат огласени данните, аз съм огласил, защото нямам никакви притеснения и не съм зависим от никой, подчерта митничар №1.

На въпрос, свързан със престъпна схема, която Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност огласи пред медиите, директорът на митниците каза, че „г-жа Капон в момента притопля стара манджа".

Ако в нейния сигнал се съдържа истина, след като е бил подаден преди около година, досега службите да са разбрали дали има истина в него или няма. Когато припомниха разговора на г-жа Капон за това кои от тримата първи в държавата са замесени в митническите машинации, Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната каза, че ако има такава престъпна схема, по тази тема са водени няколко разработки и по принцип нещата са близки до това, как се правят.

Това е проблем за всички европейски страни, каза той. Всяка една стока, за която възникват съмнения тя се сравнява с предходни стоки, на каква стойност е била фактурирана. Тогава митническия служител взима отношения, позицията минава през различни инстанции.

Нещата са доста сериозни по отношение на митническата стойност, вече две години ЕС търси начин да се сведе до минимум персоналното участие в този процес, каза Танов. В случая е заявена стока пред митницата и може да се касае за митническа измама.

Този въпрос е поставен на всички възможни нива, за да се намери удачно решение. Няма формула, по която може да се определи митническата стойност на тази стока. Танов отрече да е чувал да се споменава името на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 във връзка с митницата.

Не мога да разбера каква работа може да има Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 с митниците, подчерта той.

На въпрос за контрабандата на цигари директорът на митниците каза че сравнението между официалната продажба на цигари и контрабандните цигари е нереално. Всички производители на цигари, които са закупили акцизния бандерол, внесли са огромни пари, но има един период в който все още не е платен акциза.
 
Ние изгорихме над 2 млрд. къса цигари, които не са платени. В митниците, по един или друг повод са събирани средства, по втория начин. В този момент няма така информация при мен. Аз съм 25 години работил, не разчитам на официална информация и до този момент съм твърдо убеден, че ако някъде се събират средства са на много ниско ниво. Дълбоко съм убеден, че средства, поръчка на политическа партия , няма, категоричен бе Танов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини