"Единство" на Надежда Нейнски измества СДС в Синята коалиция

  • 03 декември 2012 06:24

  • 1778
  • 3
"Единство" на Надежда Нейнски измества СДС в Синята коалиция
©

Докато в СДС пият шампанско за 23-ия му рожден ден, изключените при последните скандали лица на формацията ще правят нова партия, пише Стандарт.

На 7 декември лидерът Емил Кабаиванов ще празнува в НДК, а в Пловдив сините му опоненти ще се съберат на двудневен форум. Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Ваньо Шарков ще създадат партия "Единство", която да влезе в обновена Синя коалиция с ДСБ на Иван Костов. С тях е и евродепутатката Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г.. В събота Командира обяви официално водачите на депутатските листи за изборите догодина. "Ако имаме партньори, не ни пречи да разредим листите с техни хора", обещал Костов, разказаха очевидци.

"Държа на това, човек да води битка, да има принципи и да изпълнява всичко, за което е бил избран от хората. След като СДС вече не е това, което трябва да е, аз съм сигурен, че такава партия ще възникне... независимо от опитите на ГЕРБ да няма истинска конкуренция. Защото оттам тръгва всичко", обясни Димитров пред БНР и така потвърди, че се пече нова партия. Той добави, че в личен план е доволен от развитието на нещата. "Защото ако някой си играе слуга и лакей на когото и да било, моето място не е там", заключи Димитров.

Дали евентуалното създаване на съюз "Единство" ще бележи края на синята партия, питат се на "Раковски" 134. "Едва ли, защото още нито една организация не е напуснала СДС", казват сини апаратчици. Само свищовската организация, от която е изключеният Ваньо Шарков, засега се опъва на централното ръководство. Но все още никой оттам не е напуснал.

Междувременно по Би Ти Ви Иван Костов даде да се разбере, че партията му ще влезе в следващия парламент въпреки мрачните прогнози на социолозите. "От ГЕРБ употребиха десницата, а единствените, които се противопоставиха на политиката на новия лидер на СДС Емил Кабаиванов, са именно членовете на парламентарната група на Синята коалиция", защити Костов депутатите от СДС. Но не каза дали ще ги вземе при себе си

Последвайте канала на

Novini.bg
1778 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.12.03 | 18:48

2
Ти и дявола в човешки образ И.К ,само заради БГА(1 долар),МДК"Пирдоп-най големият и най-модерно оборудван на Балканите(55 млн),подобен завод в сащ е продаден за 1.5 млрд долара,БТК,Заводите "Девня"(втори в света за тежки торове и сода),заслужаваш ти и камарилата ти линч,и клада.Тотално съсипахте икономиката,създадена с парите и труда на милиони хора.Унищожихте проекта-Радомир"Червена могила"завод за производство на заводи,с уникална техника от"Круп","Тисен",-разпродадени на безценица и скраб.Само двата уникални струга,който бяха демонтирани,можеха да произвеждат стотици милиони долара годишно.

2012.12.03 | 18:52

3
Това е истината, точна така е! Браво! Точно и ясно!
aman ot bokluci

2012.12.03 | 08:48

1
v taq skapana darjava samo partii i partiiki si pravim ,nqma li nai posle da se spre tova kradene ot garba na naroda,pravim si novo kabare no za 23 godini vse starite kurvi si stoqt pitam se do koga mama vi mrasna

Добави коментар

Водещи новини