Московски: Засега не може да се говори за "Дунав мост 3" в Свищов

  • 30 ноември 2012 11:35

  • 1244
  • 0
Московски: Засега не може да се говори за "Дунав мост 3" в Свищов
©

По време на парламентарния контрол депутатът от Синята коалиция постави въпроса за строителството на трети мост между България и Ръмъния над р. Дунав.

"Важно е къде ще се изгради третият мост между България и Румъния на Дунав. Има редица аргументи това да е в района на Свищов и Белене, което би дало тласък на икономическото развитие на този регион. Такава идея съществува още от времето на Иван Вазов", каза Тошев. Той попита транспортния министър обсъжда ли правителството такава идея и в какви срокове би могло да се осъществи изграждането на подобно съоръжение.

Министърът каза, че румънският парламент е приел решение на Дунав да има 7 моста на Дунав, които да свързват страната с България. Сред тях са проектите Оряхово-Бекет и Силистра-Калараш. Все още няма предложение от румънска страна за Свищов-Зимнич, стана ясно от думите на Московски. "Ние сме разглеждали такъв проект, тъй като мястото е подходящо. В централната част е застъпена 1/4 от железопътната мрежа на страната и всички видове транспорт като цяло са развити. Комбиниран пътен и железопътен мост е подходящо в един по-дългосрочен период. Засега можем да възложим прединвестиционно проучване", обясни Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини