Парламентът удължи до март срока на действие на анкетната комисия за АЕЦ "Белене"

  • 29 ноември 2012 14:39

  • 775
  • 0
Парламентът удължи до март срока на действие на анкетната комисия за АЕЦ "Белене"
©

Парламентът удължи до 29 март 2013 г. срока на действие на Временна парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ "Белене" от 2002 г. до края на март 2012 г.

Председателят на временната комисия Диан Червенкондев беше предложил срокът да се удължи до 25 януари следващата година, но по време на заседанието беше направено предложение за по-дълъг срок, което мнозинството прие. Според Коалиция за България няма необходимост от увеличаване на срока на комисията. Петър Димитров посочи, че е прозаично избран срокът за удължаване, защото това е два дни преди референдума. Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в също призова да не се удължава срока. Според него по проекта са правени поръчкови доклади на финансовата инспекция, които да покажат нарушения.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на /Синята коалиция/ каза, че със създаването на комисията е направен опит истината да бъде изкарана на бял свят. Тази комисия започна работа, но не е стигнала до същината на проблема, добави той. Дължим истината на хората за това къде потънаха парите точно преди референдума, обясни Димитров. Колегата му от синята коалиция Иван Иванов добави, че българското общество трябва да научи истината за тази най-голяма измама на българския посткомунизъм. Той призова комисията да излезе с доклад преди
крайния срок.

Диан Червенкондев /ГЕРБ/ посочи, че искането да не се удължава срокът на комисията е опит да се избяга от дебата за случвалото се по проекта "Белене". Станислав Иванов от ГЕРБ предложи срокът да бъде удължен не до 25 януари 20013 г., а 29 март 2013 г.

Последвайте канала на

БТА
775 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини