Плевнелиев замина за Турция

  • 28 ноември 2012 08:09

  • 910
  • 1
Плевнелиев замина за Турция
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и водена от него делегация заминаха на официално двудневно посещение в Република Турция.

В турската столица Анкара президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще проведе среща на “четири очи” с турския си колега Абдуллах Гюл. Българският държавен глава ще има срещи и с министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган и с председателя на Великото национално събрание на Турция Джемил Чичек. В турската столица Плевнелиев ще се срещне и с представители на български изселнически организации в Анкара.

Във втория ден от официалната визита в Република Турция президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще се срещне с Вселенския патриарх Вартоломей и ще посети Българската Екзархия в Истанбул. Държавният глава ще посети първата европейска железопътна гара на бъдещия ж.п.-тунел под Босфора. В Истанбул държавният глава ще има срещи с представители на Съюза на камарите и стоковите борси на Турция. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще се срещне с българската общност в Истанбул, както и с представители на изселнически организации.

В делегацията, водена от президента Плевнелиев, са включени министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, заместник-министърът на външните работи Иван Найденов, председателят на Групата за приятелство „България-Турция” в Народното събрание Рамадан Аталай, както и извънредният и пълномощен посланик на България в Турция Красимир Тулечки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
910 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.28 | 19:23

1
Какво им става на наште уж .. Държавници" бе ??? Мине немине седмица и се изреждат на посещение в турция! Егати ИБРИЦИТЕ мръсни!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини