Прошко Прошков: ГЕРБ е унищожител на политическата система

  • 28 ноември 2012 07:49

  • 2008
  • 11
Прошко Прошков: ГЕРБ е унищожител на политическата система
©

Това, което трябва да направи българската политическа система е да се очисти. Необходим е рестарт. Виждам възможност да започна на чисто и на ново като се присъединих към "България за гражданите". Това заяви Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е в сутрешния блок на БНТ.

ГЕРБ е унищожител на политическата система. За това ние заявихме без никакви коалиции, каза още той.

Попитан, защо се отказват от коалиция при положение, че няма как "България на гражданите" на този етап да спечели мнозинства, той заяви, че това е така, но те не се интересуват от прогнозите, а застават и говорят с хората и са единствения политически проект, който расте. "Рецептата е да застанеш и да говориш с хората. Гордея се с това, че хората с който съм в този проект имат вариант и извън политиката", каза Прошков.

"Като гледаме политиката, ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета. Като гледам какво правят управляващите - те са лява, а не дясна партия. Нелепите твърдения на г-н Борисов - като транзитните такси от "Южен поток", ще имаме пенсии и стадиони, трябва да се опровергават. Не знаем нищо. Не знам кой ще строй Белене, има ли сеизмологичен риск, колко ще струва, а това е недопустимо. Подиграват се с хората", заяви Прошков.

"Нормалното е да си против нещата, които се случват в момента. Ние бяхме от малкото, които пуснахме жалби в съда срещу ЦИК за референдума, защото ЦИК започна да си преписват правомощия, да ограничават българите да гласуват. Този референдум е, за да си правят ГЕРБ и БСП политическа кампания, за да  не отидат хората да гласуват и да се правят политически измами на изборите", категоричен бе той.

Не е важно дали ще управляваш, а да докажеш какво можеш, категоричен бе той.

"Договорена е много висока цена за "Южен поток", защо нямаше международен конкурс за идеен проект, защо няма екологичен проект. Има зони през които мина през Черно море и "НАТУРА 2000", които са защитени. Защо струва много повече от "Северен поток", запита той. Ние изпратихме 17 въпроса към Борисов и той не ни отговори. Цената на парното я падне, я не падне. Най-много с 5-6% , а не с 20% какъвто ще е спада при газа. Ако имаш дупе договаряш цената да не се определя спрямо нефтените деривати, защото те се увеличават постоянно, а да се определя спрямо пазара", заяви той.

Последвайте канала на

2008 11

Коментари 11

Добави коментар
Стефан К.

2012.11.28 | 15:55

11
Забележете кой точно се изкзва за "две страни на една и съща монета"?! Върти се като вурнаджийска лопата и хули другите за неща, които самият той прави. Това не ви ли напомня за стила на една точно определена партия...
луд

2012.11.28 | 15:55

10
тоз миндил гаден трошко трошков пак ли изпълзя от кенефа!на дсб тежката артилерия!жив ташак е тоз глиган!че и за кмет се тъкмеше да пази господ
xp

2012.11.28 | 15:55

9
Горкият Прошко... иска и той да е в парламента...

2012.11.28 | 15:23

8
Още помня на изборите през 2005 мисля, че беше попитаха Кунева, ще се коалирате ли с някоя партия и тя каза.. абсолютно НЕ. Месец по късно имахме нова коалиция наречена тройната коалиция или на кратко казано, най крадливата тройна ламя. (Крадлива е защото беше събрана от трима лидери, които дори не са и Българи! Испанец, Турчин и Украинец!)
S

2012.11.28 | 15:21

7
Прошко, драпаш към кокала, нали? Заради такива като теб сме на това дередже. Как ще реагираш ако кажа, че Кунева и БКП/БСП са двете страни на една мошеническа и крадлива монета? Жалко за теб , изглеждаш на умно момче, но май те дърпат финикийските знаци повече. Някой трябва да разкаже за твоите далавери като кмет!
наблюдател

2012.11.28 | 15:20

6
За една страна най добрият модел е двупартйния - така след избори отговорността се носи ясно от леви или десни и хората могат ясно да се ориентират и да избират коя е по-добрата алтернатива за тях. Сега стотиците партии, фракции, движения и т.н. помагат на играчите в политиката, като се менят партиите, но не и лидерите да се изплъзват. Трябва да се спре тази хамелеонщина и дасе знае кой какъв е!
аз

2012.11.28 | 15:20

5
А ЕТО ГО ПРОШТО ДОСКОРО ЧЕРВЕНО-СИНИЯ КАРДИНАЛ НА КОСТОВ ОТИДЕ ПРИ ДРУГАРКАТА КУНЕВА ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ.ПОРЕДНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУСПЯЛ БОКЛУК КОЙТО СКАЧА ОТ ПАРТИЯ В ПАРТИЯ САМО И САМО НЯКОЙ ДА ГО ВЗЕМЕ И ДА ОТИДЕ И ТОЙ ГОРКИЯ ПРОШКО В ПАРЛАМЕНТА. ДА ТОЧНО ТАКА ПРОШКО ТИКВО ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН БОЙКО И ГЕРБ. НИМА ТИКВО БОЙКО Е ВИНОВЕН ЗА 20-ТЕ ГОДИНИ БЕЗЗАКОНИЕ И ОБЕДНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ.НИМА БОЙКО Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА ЧЕ БСП ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА А УБИЙСТВЕНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА КОСТОВ КОЙТО УНИЩОЖИ ИКОНОМИКАТА НИ. НИМА БОЙКО Е ВИНОВЕН ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА РЕАКТОРИТЕ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ЗА КРАДЛИВАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ. А СЕГА ГО ОБВИНАВАТ БОЙКО ЧЕ РАЗБИВАЛ ПАРТИИТЕ ЧЕ ТО ПАРТИИ ИМАШЕ ЛИ ДО СЕГА В ТАЯ ДЪРЖАВА ИЛИ БЯХА ПО СКОРО ПАРТИЙНИ КАСИ.ЩОМ НЕМОЖЕШ ДА СИ КОНТРОЛИРАШ СОБСТВЕНИТЕ ХОРА ТО ЩО ЗА ПАРТИЯ Е ТОВА,БЕЗ РЕД И ДИСЦИПЛИНА ДРУГАТА КРАЙНОСТ Е АНАРХИЯ И БЕЗЗАКОНИЕ В ВСИЧКИ СФЕРИ НА ОБЩЕСТВОТО

2012.11.28 | 15:20

4
Те всички партии са от едната страна на монетата,а от другата и страна е БКП.Някои ще кажат,че не съществува и реално уж е така,но фактически всички политици са вързани с ДС и УБО,които уж не съществуват(сега се казват ДАНС).Истински демократи няма или ако има са на по 23 години и са зелени за политика още.Но за политика трябват пари.През 1989 когато скочиха всички и им дадоха властта,разбраха,че парите са в комунистите и няма как да управляват без да ги слушат.За съжаление все още е така.
Великия

2012.11.28 | 15:18

3
Да се унищожат всички партии , пълни с лапачи и крадци , да се поставят задължително БСП и ДПС извън закона , и да остане само една , в случая ГЕРБ , с добра или лоша политика няма значение , но поне ще е само в една посока , а това е най важното за малка страна като нашата
до №4

2012.11.28 | 13:56

2
damn.. такъв пост не бях чел никога. Много точно казано!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини