Марешки "редактира" Яне Янев, зачеркна името му от коалицията

  • 27 ноември 2012 13:22

  • 1650
  • 0
Марешки "редактира" Яне Янев, зачеркна името му от коалицията
©

За ред, законност и справедливост с Марешки" е новото име на коалицията Янев-Марешки, което ще бъде оповестено официално в най-скоро време.

Наименованието на формацията, която бе обявена преди месец като „РЗС Янев-Марешки", съобщи лично аптекарският бос в интервю за Дарик. Името на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, ще отпадне, тъй като названието на партията, на която той е начело, е достатъчно красноречиво, каза Марешки. „Аз приех коалицията да носи името на партията на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, тъй като за ред, законност и справедливост се борят всички, включително и аз. Името е много хубаво, но трябва да му се вкара някакъв смисъл и затова слагам фамилията си отзад, за да се знае, че и аз участвам в тези процеси и нося своята отговорност", заяви Веселин Марешки.

Марешки прогнозира, че коалицията му с Янев ще бъде в челната тройка на предстоящите парламентарни избори. По думите му основните конкуренти на коалицията са ГЕРБ и БСП. В същото време обаче бизнесменът даде висока оценка на управлението на Бойко Борисов.

Прогнозата на Марешки за броя на политическите субекти в новия български парламент е между 5 и 8. На въпрос дали възнамерява да управлява след това заедно с ГЕРБ, бизнесменът отговори: „Коалициите ще ги направят хората", след което се зарече, че министър на здравеопазването няма да стане.

Марешки поздрави „неопетнените" хора в СДС за това, че са се се опитали да променят партията, но заяви, че коалицията „РЗС с Марешки" няма да се разширява. СДС имал шанс само ако се откъсне от хората от миналото.

До ден-два коалицията „За ред, законност и справедливост с Марешки" ще издигне своя кандидатура за конституционен съдия, съобщи още бизнесменът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1650 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини