Ангелов: Няма оплаквания за качеството на облеклото на войниците ни в Афганистан

  • 23 ноември 2012 11:36

  • 1210
  • 1
Ангелов: Няма оплаквания за качеството на облеклото на войниците ни в Афганистан
©

В средата на тази година в медиите се появи материал за оплакванията на контингента ни в Афганистан относно предоставеното им облекло. Извършена ли е проверка по сигнала и какви са данните от анализа. Това попита от парламентарната трибуна Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, депутат от "Коалиция за България".

По думите му, това е тема, към която винаги ще има интерес. Появяват се съмнения, че не толкова мострите, които са били предоставени за класиране в конкурса за избор на фирма-изпълнител на обществената поръчка, а материалът, който е използван при производството на основаната партида, е лош, с ниско качество и по-ниска деца, коментира той.

Министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март отговори, че осигуряването на контингентите с всичко необходимо за изпълняването на мисиите е основен приоритет на повереното му ведомство, затова всякакви сигнали се проверяват. Този също е бил проверен. Оказва се, че наистина е имало дефект, който е бил един и същ за всички оплаквания - проблем при шевовете. Тъй като облеклата са в гаранция, за сметка на фирмата са отстранени дефектите чрез немска компания, с която фирмата, спечелила поръчката, има договор. Няколко облекла са заделени на анализ, обясни министърът. По думите му, други оплаквания за качеството на облеклото няма. А за това, че според някои дрехите се мачкат, Ангелов коментира, че това е нормално, защото е бойна униформа, а не парадна.

Разпоредил съм вече 100 процента от продукцията да се проверява на входа, преди да стигне до потребителите. Обувки и облекла, които имат дефекти и недостатъци, не се предоставят на контингентите. Качеството е на първо място за нас, заключи министърът.

Според Найденов, не е толкова смущаващ фактът, че години наред едни и същи фирми печелят обществените поръчки на Министерството на отбраната, щом те отговарят на критериите. Обезпокояващо е, че има съмнения за нагласени конкурси и връзки с властта при избора на компаниите. Можете ли да отхвърлите тези съмнения, попита той.

Няма как да отхвърля съмнения у една опозиционна партия, каза министърът и уточни, че има органи, които следят най-внимателно процедурите при провеждането на обществените поръчки. Такива съмнения в обществото обаче трябва да отпаднат, категоричен не Ангелов.

Последвайте канала на

1210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.23 | 20:46

1
Няма оплакване, ама няма и армия.

Добави коментар

Водещи новини