Генерал разклати редиците на социалистите в Сливен

  • 04 юли 2011 17:28

  • 1143
  • 0
Генерал разклати редиците на социалистите в Сливен
© Булфото

Социалистите застанаха зад бившия сапьор от резерва ген. Кольо Милев.

"Ще се решава дали да бъде изключен от партията бившият кмет и депутат Иван Славов", обяви пред журналисти в понеделник председателят на БСП в общината Мартин Славов.

Иван Славов бе една от емблемите на социалистите през последните 15 години. Той е бивш председател на БСП, кмет, депутат, шеф на Общинския съвет.

На конференцията Славов си направи отвод. Според сегашния председател на БСП Мартин Славов, поведението на Иван Славов не е типично за социалистите.

Неговото решение е лично и не е съобразено с ръководството на БСП. Никой не може да бъде задържан насила, пожелавам му на добър път, каза Мартин Славов. Самият Иван Славов обяви, че ще се кандидатира за кмет на Сливен като независим. "Обмислил съм поведението и действията си и нося своята отговорност.

Не веднъж съм заявявал недоволство от начина по който се ръководи общинската организация. Имам много съмишленици, които ме подкрепят", каза Иван Славов.

Според него със случилото се на конференцията в събота, организацията на БСП в Сливен се е отдалечила от демократичния характер на партията. Ръководството е наложило ген. Милев, както и водачите на направления като кандидати за общински съветници.

"Сред тях няма нови хора, а на практика нямаше избор", каза Иван Славов. "Стандарт" научи, че той има изключително силни позиции в организациите на БСП по селата. Кандидатирането му за кмет със сигурност ще доведе до отлив на гласове от Столетницата в Сливен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1143 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини