Улиците в София трябва да са почистени от снега до 5 часа сутринта

  • 10 ноември 2012 07:22

  • 3186
  • 2
Улиците в София трябва да са почистени от снега до 5 часа сутринта
©

Улиците в столицата трябва да бъдат засипани с пясък и сол и почистени от преспите най-късно до 5 часа сутринта.

Това заръча вчера кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от в. Монитор. Ако снегът не бъде изринат в срок или има заледяване на улици, то фирмите ще отнесат сериозни глоби. Приоритетно ще се чистят шосетата на градския транспорт, а след това и улиците с обществена значимост - около болници, училища и забавачки. „Вашата задача е София да бъде проходима”, каза Фандъкова по време на заседание на оперативния щаб за зимното почистване. .

Тя изиска от управителите на фирми  да  подпишат рамкови споразумения с други фирми за осигуряване на техника при извънредни ситуации, както и лично да следят и ръководят работата при зимни условия. Те трябва да осигурят и достатъчно шофьори, за да се гарантира непрекъснато почистване на София.   

При прогноза за сняг машините трябва да излязат от гаража и да изчакат на конкретни точки, преди да тръгнат да ринат. Така ще се спести време и ще се намали опасността машините да бъдат блокирани в задръстванията. Началните точки, от които ще тръгват снегорините, още се уточняват, но трябва да бъдат съобразени с ремонтите в столицата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3186 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пффффф

2012.11.10 | 16:56

2
Така добре е написана новината, та помислих че е заваляло сняг...
ಠ_ಠ

2012.11.10 | 12:26

1
Темата е за ресайкълбина.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини