Пръскат над 2 млн. лв. за електронна трудова борса за чиновници

  • 09 ноември 2012 07:36

  • 591
  • 0
Пръскат над 2 млн. лв. за електронна трудова борса за чиновници
©

Властта отново ще похарчи куп пари за спорни начинания. Тя ще плати малко над 2 млн. лв. за система за мобилност на служителите в държавната администрация, съобщава в. "Сега".

В сумата се включва цялостното изработване на проекта, като създаване на информационен портал, извършване на анализи, оповестяване чрез конференции, семинари и публикации в медиите. Парите за това са осигурени от оперативна програма "Административен капацитет".

През февруари 2013 г. чиновниците вече ще разполагат с въпросния портал. Интернет платформата ще се ползва както за подбор на кадри, така и за съобщаване на длъжностите, които са свободни и могат да бъдат обменяни между отделните администрации. Това обаче и сега е възможно, тъй като често различните институции качват на своите сайтове вакантните места.

Според Лилия Борисова, която е секретар на съвета за административната реформа, сред големите ползи от целия проект са създаването на методология за подобряване на работата в държавната служба, подборът на кадрите и планирането на човешките ресурси. "Ще създадем възможност за приемственост, така че, когато някой се пенсионира, да предава уменията преди това на някой по-млад човек. Освен това с тази система избирането на точния човек ще е по-лесно и прозрачно", обясни още Борисова, цитирана от в. "Сега".

За целите на проекта ще бъдат обучени 300 служители, които ще се занимават с развитието на човешките ресурси. Резултатите ще могат да се забележат след 1-2 години, смятат експертите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини