Милчев: Златният талон ще стимулира шофьорите

  • 02 ноември 2012 07:54

  • 1083
  • 0
Милчев: Златният талон ще стимулира шофьорите
©

Една от предлаганите промени в новата наредба за движение по пътищата, качена на страницата на МВР за обсъждане, е да не се отнемат точки при причинена катастрофа. Тя предвижда промени в наказанията при различни нарушения. В старата наредба е предвидено да се вземат точки за 25 вида нарушения, а в предложената само за 13. Искам само да заявя, че това е проектонаредба. Що се отнася до златния талон в нея, ако това се случи - е един много добър вариант, защото ще се стимулира шофьорите да карат без нарушения. Това заяви инспектор Богдан Милчев началник на Пътна полиция към СДВР в сутрешния блок на БНТ.

Той обясни, че вече има указания спуснати от МВР - да не се спират шофьорите, които не са извършили нарушения. Когато един шофьор е употребил алкохол и е предизвикал ПТП - той ще бъде наказан, но ако се е прибрал  без проблем - няма как това да се случи, каза още Милчев.

Началникът на Пътна полиция заяви, че започват проверки по широкообхватния метод. Това означава, че едновременно ще се проверяват много автомобили за кратко време.

Запитан за поставянето на камери на пешеходните пътеки, той заяви, че има много неразумни шофьори, които карат с несъобразена скорост. Установени са 1600 нарушения и електронните фишове ще бъдат изпратени в най-скоро време, категоричен е инспекторът.

Чрез тези електронните фишове ще бъде намалена корупцията като за това ще подпомогне и фактът, че вече няма да спираме шофьори, които не са извършили нарушение, коментира още той.

Последвайте канала на

1083 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини