Маргарита Попова откри изложба, посветена на делото на Софроний Врачански

  • 01 ноември 2012 15:02

  • 1119
  • 0
Маргарита Попова откри изложба, посветена на делото на Софроний Врачански
©

В Деня на Народните будители вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на откри в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” изложбата “Софроний Врачански. Мъжество, мъдрост, правда и чистота. Между ”История славянобългарска” и “Неделник””.

Изложбата е част от Националния план за отбелязването на 250-годишнината от написването на "История славянобългарска", която се провежда под патронажа на държавния глава. В експозицията са включени много оригинални ръкописи и документи, които за първи път се показват пред обществеността.

В словото си по време на церемонията вицепрезидентът Попова подчерта, че настоящото честване на Деня на народните будители съвпада и с отбелязването на 250-годишнината от написването на „История славянобългарска”. “Това е творбата, която запалва искрата на българското Възраждане и на популяризирането на която Софроний Врачански посвещава своя живот”, отбеляза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Вицепрезидентът поздрави организаторите на изложбата за съхраняването на националната ни памет чрез писаното слово на българските будители. “Екипът на Националната библиотека дава чудесен пример и за запазването на ценни документи посредством тяхното дигитализиране, с което даваме възможност на света да се запознае с високата литературна, нравствена и историческа, стойност на произведенията, които са ни утвърдили като нация”, каза още вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

1119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини