Запечатват вендинг автомати, ако нямат връзка с НАП

  • 31 октомври 2012 10:41

  • 1017
  • 1
Запечатват вендинг автомати, ако нямат връзка с НАП
©

От 1 ноември автоматите на самообслужване, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП  ще бъдат запечатвани.

Машините, на които няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети, съобщиха от Националната агенция за приходите. Законът задължи собствениците на автомати за самообслужване да свържат устройствата си с НАП до края на октомври. Работата на вендинг машини без фискални устройства може да доведе и до налагане на санкция, достигаща до 10 000 лв., предупреждават още от приходната агенция.

От 1 ноември инспекторите на НАП ще проверяват преимуществено автоматите на самообслужване. Отсрочка не е предвидена, добавят от приходното ведомство.

До момента около 2500 машини отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с НАП. По данни на бранша в страната оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

Последвайте канала на

1017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.31 | 17:02

1
Добре,така се събират данъци.Ама г-нДянков,защо мерите с двоен аршин?Хайде вкрайте и същата система за пазарната мафия.Там са големите обороти,храна купува всеки,и беден и богат-и то,всеки ден.Публича тайна е,че под масата се дават до 2-2500 лева за сергия,месечно.Косвено си представете,за какви гиганстки обороти става дума.Най-усетливите за тарикатски алъш-вериш-,ромите,са превзели пазарите и сергиите,няма лошо,ама не плащат данъци.Видиш ли ром да продава нещо и някъде,там е далаверата.Там има пробойна във фиска

Добави коментар

Водещи новини