Дания ни подкрепя за Шенген

  • 30 октомври 2012 14:21

  • 952
  • 0
Дания ни подкрепя за Шенген
©

Дания подкрепя напълно България за Шенгенското пространство. Това заяви председателят на датския парламент Могенс Люкетофт след срещата му с Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Кризата в Европа и бъдещето на еврозоната са били другите основни теми на срещата между двамата. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е изразила задоволство от добрите двустранни отношения между България и Дания и е подчертала, че те се градят на доверие и сътрудничество. Тя е отблязала по време на срещата, че членството на България в Европейския съюз също допринася за засилване на традиционно добрите приятелски връзки между двете страни, а визитата на Могенс Люкетофт ще подпомогне за задълбочаване и на парламентарното сътрудничество. Могенс Люкетофт е заявил, че посещението в България за него е изключително важно, защото в продължение на години е бил свързан с процеса на разширяване на Европейския съюз. Той е припомнил, че именно под председателството на Дания са приети т.нар. Копенхагенски критерии за членство в Съюза, които България е трябвало да изпълни преди пълноправното й членство в ЕС.

Председателят на българския парламент е дал висока оценка на Датското председателство на ЕС тази година. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е отбелязала, че тогава са били поставени ключови въпроси, свързани с икономическата стабилност на Еврозоната. Тя припомнила, че след сериозни обсъждания е бил подписан и т.нар.фискален пакт. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 посочила, че приоритет за българското правителство е запазването на финансовата стабилност на страната и че в тази посока са приети законодателни промени, с които се регламентира, че дефицитът на България трябва да бъде под 2 на сто, а разходите - до 40 на сто от БВП. България има стабилни макроикономически показатели, но в следващите години основен приоритет трябва да бъде повишаването на конкурентноспособността на нейната икономика, добавила председателят на Народното събрание.

В отговор на въпрос на журналисти след срещата председателят на датския парламент Люкетофт казал, че според Дания България е изпълнила критериите за членство в Шенген. По отношение на това членство трябва да бъдат приложени политиките на Евросъюза, които сме приели и въвели заедно, добавил той. Позицията на Дания е много ясна, надявам се този въпрос да бъде решен много скоро, е заявил Могенс Люкетофт.

Последвайте канала на

БТА
952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини