Копие на чудотворната икона "Достойно есть" пристигна в София

  • 27 октомври 2012 18:38

  • 2581
  • 1
Копие на чудотворната икона "Достойно есть" пристигна в София
©

Копието на чудотворната икона на Пресвета Богородица "Достойно есть" пристигна днес в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и ще остане завинаги в храма.

Стотици миряни дойдоха да посрещнат чудотворната икона. Около храма имаше засилени мерки за сигурност. Това е третото официално копие на иконата, направено в Света гора. Първото е изработено за Финландската православна църква, а второто - за Грузинската патриаршия.

Българското копие е дело на атонския зограф йеромонах Ефрем от манастира "Есфигмен". Кивотът (свещеният сандък) за иконата е изработен от художника-дърворезбар Ивайло Елшишки от София.

Последвайте канала на

БТА
2581 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
e

2012.10.28 | 08:53

1
При положение,че Господ казва във Втора заповед :"Не си прави образ и подобие,идол и кумир,нито да им служиш и нито да им се кланяш","вярващите" коментират коя е "оригиналната" и коя е "репродукция".Не приемайте "Белега на звяра" поставян от Въртоломей ,Бенедикт и всичките "отци",защото двете религии в общност са описани като "гръцкя козел","северната язва",или още като "звяра".Не приемайте номера на антихрист-"666". Ако се съмнявате в Писанията и Новия завет,то тогава ви е заслужен "белега на звяра" и вярвайте на "различните истини" и на религиозните "водачи" .

Добави коментар

Водещи новини