Столично училище под автомобилен тормоз

  • 26 октомври 2012 15:57

  • 4941
  • 2
Столично училище под автомобилен тормоз
©

Учениците от столичното 125-о СОУ и техните преподаватели буквално се провират между спрени и движещи се коли, за да се доберат до сградата. Това казаха пред БНР ученичката Рая и помощник-директорът Стела Кукурина.

Проблемът според заместник-кмета на район „Младост” Александър Лукаров е трудно решим, защото площите около училището са частна собственост, и няма начин дори да се направят тротоари около него. Засега столичният район разчита на помощта на Пътна полиция и „паяците” на „Паркинги и гаражи”, които отвреме-навреме вдигат неправилно паркираните автомобили. Колегата Нина Цанева ни запозна на място с проблема. От разговора стана ясно, че засега конкретно решение не се предвижда, поради законовата невъзможност местните административни органи да се намесват в частна собственост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4941 2

Коментари 2

Добави коментар
agentorange

2012.10.29 | 19:16

2
В Бургас пред училище Бр.Миладинови е същата работа!В тясното пространство пред училището е превърнато в паркинг,а когато родителите взимат децата след часовете става мазало!Джипове дори микробуси влизат там стигало се е до баталий пред децата ама никой не го е еня!А Директора е общински съветник!
SVDragunov

2012.10.29 | 19:16

1
Научи се да пишеш,бе,бунак - та после си вири претенциите...

Добави коментар

Водещи новини