Дончо Барбалов: Предоверих се на Центъра за градска мобилност

  • 25 октомври 2012 12:51

  • 1664
  • 0
Дончо Барбалов: Предоверих се на Центъра за градска мобилност
©

Направих голяма грешка, че се предоверих на екипите на Центъра за градска мобилност. Това призна пред журналисти зам.-кметът на Столична община с ресор финанси Дончо Барбалов по повод скандала с фирма „КАРАТ С” на днешното заседание на Столичния общински съвет.

На миналото заседание на съвета общинските съветници гласуваха да изплатят около 3 млн. лева лихви на фирмата, а днес, по предложение на столичния кмет Йорданка Фандъкова, решението беше върнато, тъй като дължимата сума е около 600 000 лева.
„Едно търговски дружество има счетоводство, одитори и управленска система и те най-добре знаят какви са задълженията и какви са лихвите по тези задължения, които са осчетоводени при тях. В случая се оказа, че информацията е, меко казано, неточна”, каза Брабалов.

Поисках одиторът да извърши проверка относно дължимостта на сумите. Докладът потвърждава сумата, но не показва, че е направена достатъчно обстойна проверка – в резултат на това възложих детайлна проверка. Изпратих два екипа – единият работеше в Центъра за градска мобилност, където взехме информация от тяхната счетоводна система, а вторият екип седеше в общината и на базата на извлечените от счетоводната система данни, направихме изчисленията. Не знам как точно е работено в ЦГМ, но при нас има доклад, подписан от двама директори и началник отдел и аз с чиста съ ест подадох моята информация до кмета, където съм уточнил цифрите, които сме установили, каза Барбалов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини