Пътници за пореден път пропищяха от БДЖ

  • 24 октомври 2012 21:34

  • 2265
  • 1
Пътници за пореден път пропищяха от БДЖ
© Булфото

БДЖ се изгаври за пореден път с пътуващите по линията София - Перник, които ползват влака всекидневно, разказаха пред “Труд” възмутени пътници.

Във вторник вечерта композицията, която по разписание трябва да потегли в 20 ч от София и да пристигне на крайната гара в Перник в 20,50 ч, е отпътувала чак в 21,10 ч от София. В продължение на цял час стояхме, пушихме и ходихме до началник-гарата да питаме кога ще потегли влакът. Той и служителите му само се смееха и не пожелаха нищо да обяснят”, каза Любомир Зорков, пътник от влака. Когато най-накрая мотрисата “Дезиро” потеглила, кондукторът им обяснил, че се наложило да изчакат дневните влакове от Бургас и Варна, които закъснели, а в тях имало и пътници за Перник.

Според обясненията на пътниците от влака за Перник обаче нито един човек от въпросните влакове не се е качил на композицията въпреки 70-минутното чакане. Освен това по разписание до края на деня има още един влак от София до Перник, който спокойно е можел да качи оставащите пътници, без да се налага да се стига до фрапантни закъснения. В същото време железниците нямат електронна система за издаване на билети и е съмнително да знаят дали от Бургас, или Варна пътуват пътници за Перник.

От пресцентъра на БДЖ обясняват, че често се налага да се задържат влакове, които пътуват от София в посока Видин или към Благоевград заради закъснения на други влакове. Дали във вторник е станало така обаче от компанията така и не отговориха.

Преди няколко месеца пътници от пернишки квартал се разбунтуваха срещу намаляването на вагоните във влакове, които пътуват рано сутрин и по принцип са претъпкани. На гара Даскалово те обградиха композиция, в която не са успели да се качат и се наложи да се намеси полицията.

През лятото подобен инцидент се случи и на гара Лакатник. Там разгневени пътници се качиха в кабината на машиниста и го заставиха да им спира по всички спирки вместо пътническия влак, който се бе повредил.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кондуктора

2014.12.30 | 14:13

1
Ами като шибаният министър е зает с шибане на секретарки!

Добави коментар

Водещи новини